ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός από την «επιμονή» της πανδημίας – «Πάρτε μέτρα επιτέλους»


Κριτική απο τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την «επιμονή» της πανδημίας – Ποια μέτρα ζητά η Κουμουνδούρου

Ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, τα οποία συνεχίζονται ενώ η τουριστική σεζόν και οι δραστηριότητες τις οικονομίας έχουν οι περισσότερες ανοίξει, ανησυχούν πολύ την Κουμουνδούρου, η οποία χρεώνει στις κυβερνητικές πολιτικές την «επίμονη» παρουσία της πανδημίας στη χώρα μας.

Από τη πρώτη στιγμή που το δεύτερο κύμα και στη συνέχεια το τρίτο, χτύπησαν τη χώρα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε ευκαιρία τόνιζε πως το lockdown δεν μπορεί να αποτελέσει από μόνο του λύση. Χρειάζονταν στοχευμένες κινήσεις από τη πλευρά των αρμόδιων κρατικών φορέων, κάτι που δεν συνέβη κατά τη γνώμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, λένε, η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει τη κρίση κλείνοντας όλους τους τομείς της οικονομίας, ακόμα και αυτούς που θα μπορούσαν να προσφέρουν «βαλβίδες αποσυμπίεσης» στους πολίτες, όπως θα ήταν η λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, επενδύοντας, παράλληλα, στη καταστολή.

Για όλα τα παραπάνω, ευθύνονται -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- οι ιδεολογικές εμμονές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απροθυμία του να συγκρουστεί με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και η διαχειριστική ανικανότητα του.

Η χωρά, συμπληρώνουν, έκλεισε με 200 κρούσματα, ξανάνοιξε με σχεδόν 3.000 και στη πιο κρίσιμη περίοδο της χρονιάς βρίσκεται ακόμα σε πολύ δύσκολη θέση, κάτι που αποτελεί την απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τη κυβέρνηση να λάβει στοχευμένα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, έστω και τώρα, στο και πέντε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

«Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι το ίδιο το άνοιγμα δραστηριοτήτων. Αλλά το ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για το μαζικό και δωρεάν testing, για την αντιμετώπιση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους δουλειάς», σημείωσε χθες το βράδυ ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «από τον Οκτώβρη –όταν μπήκαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας- μέχρι σήμερα, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 11.200 συνανθρώπους μας (…) Γίνεται ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε ουσιαστικά για το δεύτερο αυτό κύμα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε πως «η ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ποτέ δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του ιού στις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς».

Υπενθύμισε δε ότι «την Παρασκευή συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για πρώτη φορά ότι έχουμε νικήσει τον κορoνοϊό».

«Όταν σε ένα μαραθώνιο έχεις δώσει συγχαρητήρια στον εαυτό σου ήδη από τα πρώτα 100 μέτρα, είσαι ή αλαζόνας ή ανόητος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ