Διασώστρια δέχτηκε επιθέσεις online επειδή αγκάλιασε μετανάστη από τη Σενεγάλη


Η εικόνα από τη Θέουτα, ισπανικό θύλακα στη βόρεια Αφρική, με τη διασώστρια Λούνα Ρέγιες, εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, να αγκαλιάζει έναν μετανάστη από τη Σενεγάλη, έκανε τον γύρο του Ίντερνετ.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, λίγο αφού έγινε «viral», η Ρέγιες έθεσε τους λογαριασμούς της στα social media σε «private» κατάσταση λειτουργίας, καθώς στοχοποιήθηκε από ακροδεξιούς, υποστηρικτές του κόμματος Vox, και άλλους που ενοχλήθηκαν από την άνευ προηγουμένου αύξηση 8.000 μεταναστών στη Θέουτα.

«Είδαν πως ο φίλος μου ήταν μαύρος, δεν σταματούσαν να με προσβάλλουν και να μου λένε φρικτά, ρατσιστικά πράγματα» είπε στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό RTVE.

Όταν έγινε γνωστό πως δεχόταν επίθεση, άρχισε και η αντίδραση, με καταιγισμό μηνυμάτων που επιδοκίμαζαν την εικόνα και αναδείκνυαν το hashtag #GraciasLuna.

Η ίδια υποβάθμισε πάντως την κίνηση, χαρακτηρίζοντας το να αγκαλιάζεις κάποιον «το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο». Όπως είπε, δεν έμαθε το όνομα του άνδρα, μα είδε ότι ήταν εξαντλημένος και του έδωσε νερό.

«Έκλαιγε, άπλωσα το χέρι μου και με αγκάλιασε…γαντζώθηκε πάνω μου. Αυτή η αγκαλιά ήταν σχοινί διάσωσης».

Τη Λούνα επαίνεσε και ο Τζαγκάν Τσαπαγκέιν, λέγοντας πως «αντιπροσωπεύει την καλύτερη πλευρά μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ