Ινδία: Νέα επιδημία σαρώνει τη χώρα – 90 νεκροί από τον «μαύρο μύκητα»


Νέα υγειονομική κρίση στην πολύπαθη χώρα.

Η Ινδία συνεχίζει να δέχεται το… σφυροκόπημα του κορονοϊού ωστόσο είναι αντιμέτωπη και με μια νέα επιδημία έχει σκορπίσει τρόμο.

Η μουκορμύκωση, μια σπάνια και θανατηφόρα μυκητιασική λοίμωξη που προσβάλλει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι ανάρρωσαν από τον κορονοϊό.

Οι Αρχές της χώρας αναφέρουν ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε χιλιάδες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μουκορμύκωση ή «μαύρος μύκητας» συνδέεται με τον διαβήτη και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Οι Αρχές δεν είναι προς το παρόν σε θέση να διευκρινίσουν πόσοι θάνατοι οφείλονται στη μουκορμύκωση αφότου ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας της Covid-19, πριν από έξι μήνες, ωστόσο 90 θεωρούνται πως προήλθαν από το «μαύρο μύκητα».

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Νέου Δελχί, Άρβιντ Κετζρίβαλ, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθούν ειδικές κλινικές σε τρία νοσοκομεία της πόλης για να αποφευχθεί η εξάπλωση του «μαύρου μύκητα» και δεσμεύτηκε ότι οι ασθενείς θα λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Ορισμένοι γιατροί εκτιμούν ότι η μουκορμύκωση πλήττει κυρίως όσους ασθενείς είχαν λάβει στεροειδή για την Covid-19. Πολλά φάρμακα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, γεγονός που ευνοεί την εμφάνιση μυκητιάσεων.

Άλλοι γιατροί ενοχοποιούν τις συνθήκες υγιεινής σε ορισμένα ινδικά νοσοκομεία, οι οποίες επέτρεψαν στον μαύρο μύκητα να μολύνει τους ασθενείς με Covid-19 όταν τους δόθηκε θεραπεία με οξυγόνο.

Η λοίμωξη αυτή σκοτώνει πάνω από το 50% όσων μολύνονται, μέσα σε μερικές ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ