Έκκληση Παπαευαγγέλου στους 50άρηδες: Ξεπεράστε τους φόβους σας – Πηγαίνετε να εμβολιαστείτε


Να εμπιστευτούν τους επιστήμονες και να σπεύσουν ανεμβολιαστούν κάλεσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ. 

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου τονίσε πως το επιδημιολογικό φορτίο καταγράφει πτωτικές τάσεις σε όλη την επικράτεια, αν και όπως τόνισε τα κρούσματα, ειδικά στην Αττική, σταθεροποιούνται σε υψηλά επίπεδα.

«Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία, καταγράφεται ύφεση της τάξης του 5%. Ενώ από τα μέσα Απριλίου είχαμε μείωση των νέων κρουσμάτων, από το Πάσχα και μετά ο ρυθμός μείωσης ανακόπτεται. Στην Αττική τα κρούσματα σταθεροποιούνται σε υψηλούς αριθμούς. Στην Αττική έχουμε 9.500 ενεργά κρούσματα και 2.500 στη Θεσσαλονίκη. Η διασπορά στην κοινότητα δεν μειώθηκε στα επιθυμητά επίπεδα», ανέφερε.

Η ίδια σημείωσε πως το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου, αφορούσε σε νέους ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Η καθηγήτρια τόνισε για μια ακόμη φορά πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως απαιτείται ακόμη πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες άνω των 50 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν ξεπερνώντας τους φόβους τους.

Η ίδια υποστήριξε πως το Πάσχα σε συνδυασμό με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων έπαιξαν ρόλο στη «μη μείωση των κρουσμάτων στο ρυθμό που θα θέλαμε», ενώ επισήμανε πωςη σταθεροποίηση σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων οφείλεται και στη μαζική χρήση των self tests.

«Περισσότεροι από 19.000 συνάνθρωποι μας έχουν διαγνωστεί θετικοί από τα self tests. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει χαμηλός και σταθερά κάτω από 4%. Η θετικότητα σε κάποιες περιοχές της επικράτειας είναι υψηλή, κάτι που αποδεικνύει εξάρσεις της διασποράς».

Αναφορικά με την κατάσταση του ΕΣΥ, η κ. Παπαευαγγέλου, γνωστοποίησε πως οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%. «Οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ