Ο Νετανιάχου προειδοποιεί: Δεν θα κάτσουμε να μας πυροβολεί η Χαμάς – Τους πήγαμε χρόνια πίσω


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χαμάς αποτέλεσαν εξαιρετική επιτυχία για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ενώ προειδοποίησε πως παρά την εκεχειρία δεν πρόκειται να μείνει άπραγη σε περίπτωση νέων επιθέσεων σε βάρος της.

Στο Γενικό Επιτελείο του Ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ βρέθηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ μίλησε για «εξαιρετική επιτυχία», αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά των Παλαιστινιακών οργανώσεων και κυρίως της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας. «Πετύχαμε τους στόχους της επιχείρησης εξαιρετικά», υπογράμμισε σε τοποθέτηση που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω τηλεοπτικών δικτύων.

«Η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Εξοντώσαμε περισσότερους από 200 τρομοκράτες, μεταξύ αυτών και 25 υψηλόβαθμα στελέχη», σχολίασε ο Νετανιάχου στην πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός μετά από 11 ημέρες εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στον Ισραηλινό στρατό και την ισλαμιστική Χαμάς που διοικεί την περιοχή.

«Ο κόσμος δεν γνωρίζει τα πάντα, ούτε η Χαμάς, αλλά όσα πετύχαμε θα αποκαλυφθούν με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ο οποίος έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα και απείλησε τη Χαμάς με «νέους κανόνες του παιχνιδιού», αν προχωρήσει σε νέες επιθέσεις στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, το Ισραήλ θα απαντήσει πολύ σκληρά σε πιθανές νέες επιθέσεις με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Εάν η Χαμάς νομίζει ότι θα δεχόμαστε να μας πυροβολεί, κάνει λάθος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπένι Γκαντζ, διαβεβαίωσε πως επιτεύχθηκαν όλοι οι επιχειρησιακοί στόχοι των ενόπλων δυνάμεων ενώ έκανε λόγο για «πολύ σκληρό χτύπημα στη Χαμάς που μείωσε τις δυνατότητές της και την έφερε χρόνια πίσω».

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ, απειλές από τον Χανιγιέ

Η κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 11 ημέρες εχθροπραξίων δεν έφερε την απόλυτη ηρεμία στην «πυριτιδαποθήκη» της Μέσης Ανατολής. Παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αστυνομικούς την Παρασκευή (21.05).

Συγκεκριμένα, τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν και πάλι στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Θυμίζουμε ότι στις 10 Μαΐου ανάλογες συμπλοκές είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Οι σημερινές συγκρούσεις άρχισαν μετά τη μεγάλη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής στην οποία συμμετείχε ένα πλήθος Παλαιστινίων, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκαν στο σημείο. Αντικείμενα εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση των ισραηλινών δυνάμεων που ήταν παρούσες στην πλατεία, που είναι ο τρίτος πιο ιερός χώρος του ισλάμ, ανέφερε η αστυνομία κάνοντας λόγο για «ταραχές».

«Αφήσαμε πληγές στο Ισραήλ και το μέλλον του»

Τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανιγιέ, προχώρησε σε νέες απειλές κατά του Ισραήλ. «Η Αντίσταση δεν θα σταματήσει ποτέ και θα συνεχίσει τον δρόμο της στην Ιερουσαλήμ», είπε μεταξύ άλλων.

«Η Γάζα θα υπερασπίζεται πάντα το τζαμί Αλ-Άκσα και την γειτονιά Σεΐχ Τζαρά στην Ιερουσαλήμ», σχολίασε και υπογράμμισε πως «Στείλαμε το μήνυμα και αυτό θα αφήσει οδυνηρές συνέπειες για το Ισραήλ και για το μέλλον του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ