Μάθε τι κάνει κάθε επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα στη δουλειά

Άσχετα από το πώς είναι η πρωινή ρουτίνα σου, το πώς ξεκινάμε την ημέρα μας στο γραφείο είναι εξίσου σημαντικό με το τι θα πετύχουμε κατά τη διάρκεια αυτής. Η μέρα είναι στα χέρια σου και ο τρόπος που περνάς το πρωινό σου, στη δουλειά, καθορίζει και το πώς θα κυλήσει η μέρα σου.

Για λίγη έμπνευση, αξίζει να μάθεις πώς περνά κάθε επιτυχημένη γυναίκα την πρώτη ώρα της στη δουλειά για λιγότερο στρες και περισσότερη παραγωγικότητα.

Χαιρέτα τους συναδέλφους σου
Το πώς αποδίδεις στη δουλειά είναι βασικό, αλλά το πώς επικοινωνείς με τους γύρω σου είναι αυτό που θα κάνει τη δουλειά σου περισσότερο απολαυστική. Αν και δε χρειάζεται να χάσεις τον εαυτό σου για να γίνεις ο καλύτερος φίλος των πάντων, είναι καλό να δημιουργείς συνδέσεις με τους συναδέλφους σου – ειδικά με εκείνους που βλέπεις 40+ ώρες την εβδομάδα.

Έλεγξε και ανανέωσε την to-do λίστα σου
Με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής – δυστυχώς είναι αναπόφευκτες -, το γεγονός πως ένας πελάτης ακύρωσε τελευταία στιγμή το ραντεβού σας, σημαίνει πως η λίστα με τις υποχρεώσεις που έφτιαξες χθες είναι τελείως διαφορετική από αυτή που, τελικά, θα έχεις. Η δημιουργία μιας to-do λίστας είναι σίγουρα μια καλή πρακτική, αλλά θυμήσου να διπλοτσεκάρεις κάθε τι που έχεις να κάνεις πριν το ξεκινήσεις.

Τακτοποίησε το γραφείο σου
Η δουλειά μπορεί να γίνει πολύ χαοτική, αλλά δε χρειάζεται να ισχύει το ίδιο και για το γραφείο σου. Τα deadlines τρέχουν και σίγουρα το να έχεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο γραφείο δε θα δώσει λύση σε κάθε πρόβλημα, αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει μια βασική προϋπόθεση για να δουλέψεις με περισσότερη χαλαρότητα και διαύγεια.

Βάλε προτεραιότητες
Εκτός από τη λίστα με τις υποχρεώσεις σου, είναι σημαντικό να οργανώνεις όλα όσα πρέπει να γίνουν με προτεραιότητα. Αν και το να αφήνεις τη «βαριά» δουλειά για το απόγευμα ακούγεται καλό, το μεσημεριανό που θα φας το μεσημέρι και ο ηλιόλουστος, απογευματινός καιρός, μάλλον θα σε δυσκολέψουν να συγκεντρωθείς. Τα πράγματα είναι απλά: Ξεκίνα το πρωί με τα δυσκολότερα projects και δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να χαλαρώσεις στο τέλος της ημέρας με κάτι πιο χαλαρό.

Αξιολόγησε τα σημαντικά
Από το να σκεφτείς την καριέρα σου μέχρι το να νιώσεις ευγνωμοσύνη για την οικογένεια σου, οι σκέψεις που κάνουμε το πρωί έχουν ιδιαίτερη δυναμική και μπορούν να «κατευθύνουν» την ενέργεια της ημέρας μας. Υπενθύμισε στον εαυτό σου αυτά που έχουν πράγματι σημασία και απόλαυσε μερικές στιγμές με τον εαυτό σου, μακριά από το κινητό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here