ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Χρειαζόμαστε ενισχυτικές λήψεις εμβολίου COVID-19; «Δεν ξέρουμε», λέει ο Fauci

ΗΠΑ Εμβολιασμοί: Οι τρέχουσες εργαστηριακές μελέτες αξιολογούν τη διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης και τις πρωτοποριακές λοιμώξεις, δήλωσε ο Fauci. Τα εμβόλια covid είναι αποτελεσματικά αλλά εξακολουθούν να αποφεύγουν τα ταξίδια, λέει ο ΠΟΥ.  Ο ιατρικός συνεργάτης της Fox News, Dr. Janette Nesheiwat, υποστηρίζει ότι «είναι ασφαλές να ταξιδεύεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», αλλά «να προσέχεις» όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό. Ο Δρ Anthony Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους, δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι σαφές εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις εμβολίου ή πότε.

Ωστόσο, οι επικεφαλής των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών Pfizer και Moderna λένε ότι οι λήψεις θα μπορούσαν να είναι απαραίτητες μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οι συνεχιζόμενες εργαστηριακές μελέτες που αξιολογούν τη διάρκεια της ανοσολογικής απόκρισης και τις πρωτοποριακές λοιμώξεις θα βοηθήσουν τους ειδικούς να κατανοήσουν εάν είναι απαραίτητες οι λήψεις, δήλωσε ο Fauci.

Η Pfizer και η Moderna έχουν αναπτύξει ενισχυτικές λήψεις σε μια προσπάθεια προστασίας από τις αναδυόμενες παραλλαγές, ειδικά μια σχετική παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική. Ενώ ορισμένα ιικά στελέχη έχουν μειώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

“Σχεδιάζουμε για το ενδεχόμενο που ίσως χρειαστεί να ενισχύσουμε τους ανθρώπους”, δήλωσε ο Fauci στους συνδιοργανωτές του CBS «This Morning».

“Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να το κάνουμε και πότε θα το κάνουμε. Υπάρχουν εκτιμήσεις,” καλά μπορεί να είναι ένας χρόνος, μπορεί να είναι λίγο περισσότερο “, το γεγονός είναι ότι δεν γνωρίζουμε ”

“Αλλά θα ήταν πραγματικά ανόητο να μην σχεδιάζουμε την πιθανότητα να χρειαστεί να ενισχύσουμε τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

Ο Fauci προσπάθησε να αποκαλύψει μια υπόθεση ότι τα αναμνηστικά εμβόλια θα μπορούσαν να είναι απαραίτητα εντός έξι μηνών, λέγοντας αντ ‘αυτού, αυτό “δεν ισχύει καθόλου”.

“Ακολουθούμε απλώς την ανθεκτικότητα της απάντησης και αν έρθει η στιγμή που θα χρειαστεί να ενισχύσουμε τους ανθρώπους, τουλάχιστον θα έχουμε αρκετά δεδομένα επειδή κάνουμε τις μελέτες τώρα για να μάθουμε τι περιμένουμε να δούμε όταν κάνουμε ενίσχυση των ανθρώπων. ”

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Pfizer και της Moderna ανέφεραν στον Axios ότι οι πρώτοι Αμερικανοί που έλαβαν εμβόλια COVID-19 θα μπορούσαν να χρειαστούν αναμνηστική λήψη μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Μπούρλα, δήλωσε ότι η εταιρεία “βρίσκεται στη μέση των δοκιμών”, ενώ αναμένονται στοιχεία εντός δύο μηνών.

Είπε ότι όσοι ολοκλήρωσαν το σχήμα δύο δόσεων μπορεί να χρειαστούν αναμνηστική εντός οκτώ έως 12 μηνών μετά τη δεύτερη δόση, αλλά η εταιρεία περιμένει δεδομένα για να το επιβεβαιώσει.

Εν τω μεταξύ, δύο από τις μελέτες ενίσχυσης εμβολίων COVID-19 της Moderna που μελετήθηκαν προκάλεσαν ανοσοαπόκριση έναντι του SARS-CoV-2 και παραλλαγών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, ανακοίνωσε η εταιρεία στις αρχές του μήνα.

Μια ενισχυτική δόση ειδική για την παραλλαγή είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα επίπεδα εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά της παραλλαγής της Νοτίου Αφρικής με λιγότερες παρενέργειες από μια τρίτη λήψη του αρχικού εμβολίου.

«Καθώς επιδιώκουμε να νικήσουμε την τρέχουσα πανδημία, παραμένουμε δεσμευμένοι να είμαστε προληπτικοί καθώς εξελίσσεται ο ιός. Ενθαρρυνόμαστε από αυτά τα νέα δεδομένα, τα οποία ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας ότι η αναμνηστική μας στρατηγική πρέπει να είναι προστατευτική έναντι αυτών των πρόσφατα εντοπισμένων παραλλαγών», δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ