Κρήτη: Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό – Πέθανε 72χρονος μετά από «μάχη» στη ΜΕΘ


Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα στην Κρήτη – Ακόμη ένας θάνατος από κορονοϊό στο νησί

Ακόμη ένας θάνατος από Covid-19 καταγράφηκε στα Χανιά το τελευταίο 24ωρο.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 72χρονος ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές του μήνα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη.

Ο 72χρονος είχε υποκείμενα νοσήματα.

5,8 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος Μαΐου

Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα τεθεί σε λειτουργία εντός Ιουνίου, στην ΕΕ έχουν καταλήξει πώς θα είναι τι περιέχει και τις διασυνδέσεις, αυτή τη στιγμή γίνεται η παραμετροποίηση στα τεχνικά συστήματα, διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως επισήμανε το πιστοποιητικό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και να βοηθήσει τη μετακίνηση στις χώρες της ΕΕ, και όχι μόνο.

“Αυτή τη στιγμή εντός της χώρας όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως που είναι 1,768 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα, μπορούν και εκδίδουν τη βεβαίωση εμβολιασμού από το gov.gr ή τα ΚΕΠ” υπενθύμισε ο υφυπουργός. “Ήδη έχουν εκδώσει πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας τη βεβαίωση εμβολιασμού με την οποία μπορούν να μετακινηθούν σε όποιο νησί επιθυμούν παράλληλα και με τους άλλους τρόπους που προβλέπονται” πρόσθεσε.

Tο ψηφιακό πιστοποιητικό θα πιστοποιεί τρία πράγματα τόνισε ο κ. Γεωργαντάς: ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της πανδημίας, ότι έχει νοσήσει από τη νόσο Covid-19 και έχει αντισώματα, και όσους έχουν κάνει επίσημο αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψουν.

“Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτουργεί πολύ ικανοποιητικά. και πολύ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες” υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ