Διέγερση και αποκατάσταση Κολπικού νεύρου : Βελτιώνει την κίνηση μετά το εγκεφαλικό


Τα αποτελέσματα μιας μελέτης που έγινε, αποδείχθηκε ότι βρέθηκε μία από τις πιο εντυπωσιακές προόδους των δεκαετιών για να βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των ασθενών που είχαν εγκεφαλικό με αποτέλεσμα την αδυναμία του βραχίονα .H μελέτη αναφέρει ότι ασθενείς που ενσωμάτωσαν vagus διέγερση των νεύρων κατά τη φυσική ή εργαστηριακή θεραπεία έδειξε 2 έως 3 φορές τη βελτίωση της λειτουργίας του βραχίονα και του χεριού σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν έντονη αποκατάσταση με διέγερση ψευδή.

Η διέγερση του νευρικού κόλπου σε συνδυασμό με την νευρική κίνηση βοηθάει την ζωή των ανθρώπων που υπέστησαν εγκεφαλικό

  • Πώς να βελτιστοποιηθεί η ανάκαμψη μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο έχει μελετηθεί για δεκαετίες, αλλά έχουν αποδειχθεί ελάχιστα ότι βελτιώνουν δραματικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Η χρήση διέγερσης του νευρικού κόλπου σε συνδυασμό με τις επαναλήψεις της θεραπευτικής κίνησης φαίνεται να βοηθάει να” επανασυνδέσει “τον εγκέφαλο για να ενισχύσει τις εγκεφαλικές οδούς που απαιτούνται για την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων που οι άνθρωποι θέλουν να μπορούν να κάνουν. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό νέο εργαλείο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

 

Πόσοι έλαβαν μέρος στην μελέτη και πόσο διήρκησε η θεραπεία

  • Οι 108 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη εμφυτεύτηκαν με ένα σύστημα VNS που ονομάζεται Vivistim, το οποίο παράγεται από την ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης ιατρικών συσκευών με έδρα το Ώστιν, η οποία χρηματοδότησε τη μελέτη.
  • Κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων θεραπείας εντός κλινικής, ακολουθούμενη από τρεις μήνες θεραπείας από το σπίτι, οι συμμετέχοντες έλαβαν διέγερση του νεύρου του κόλπου μέσω ενός μικρού ηλεκτρικού παλμού από μια μανσέτα τυλιγμένη γύρω από το νεύρο, τροφοδοτούμενη από μια μονάδα εμφυτευμένη κάτω από το δέρμα κοντά στην κλείδα . Αυτός ο σφυγμός, που παραδίδεται κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αποκατάστασης, βοηθά ουσιαστικά τον εγκέφαλο να μάθει πώς να εκτελεί εργασίες όπως η μεταφορά μιας σακούλας παντοπωλείου, η χρήση ενός πιρούνι ή η πετονιά.
  • Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή κυμάνθηκαν από εννέα μήνες έως 10 χρόνια μετά το εγκεφαλικό. Με το 50% -60% των 658.000 ετησίων επιζώντων από εγκεφαλικό επεισόδιο στις Ηνωμένες Πολιτείες να μένουν με κινητικά ελλείμματα άνω άκρου που παραμένουν για μήνες ή χρόνια, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσουν τη λειτουργία και να εκτελέσουν ορισμένες καθημερινές εργασίες για άλλη μια φορά.

Ακολουθεί βίντεο για το εγκεφαλικό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ