Εκφυλιστική νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου : Δες πως θα θεραπευτείς


Η εκφυλιστική νόσος του δίσκου είναι μια ιατρική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την επιδείνωση του μεσοσπονδύλιου δίσκου στη σπονδυλική στήλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση που επηρεάζει τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη. Η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε περιοχή της σπονδυλικής στήλης αν και επηρεάζει κυρίως τις περιοχές της οσφυϊκής χώρας (L1-L5) και του τραχήλου της μήτρας (C3-C7).

Η επιδείνωση των δίσκων συνεπάγεται αλλαγές σε ορισμένες ιδιότητες του δίσκου, οι οποίες περιλαμβάνουν, απώλεια υγρασίας, μείωση της ελαστικότητας και αύξηση της ευθραυστότητας. Το σχήμα του δίσκου μπορεί επίσης να αλλάξει το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του δίσκου και μη φυσιολογική σπονδυλική κίνηση.

Πρόληψη και θεραπεία εκφυλιστικής νόσου

  • Η εκφυλιστική νόσος του δίσκου δεν μπορεί να αντιστραφεί ή να θεραπευτεί. Ωστόσο, ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή περαιτέρω επιδείνωσης και στη διαχείριση των συμπτωμάτων.
  • Πολλές θεραπείες για εκφυλιστική ασθένεια δίσκου στοχεύουν στην ανακούφιση του στρες και της πίεσης από τη σπονδυλική στήλη για να βοηθήσουν στα συμπτώματα της νόσου.
  • Οι χειροπράκτες μπορούν να χαλαρώσουν τη δυσκαμψία του προσβεβλημένου σπονδύλου, επιτρέποντας στις αρθρώσεις να χαλαρώσουν το κέρδος της διαφήμισης μέσω της καλύτερης κίνησης. Η προσαρμογή της σπονδυλικής στήλης που πραγματοποιείται από χειροπράκτες μπορεί επίσης να χαλαρώσει τα παγιδευμένα ή συμπιεσμένα νεύρα παρέχοντας ανακούφιση από χρόνιο πόνο.
  • Μια άλλη μέθοδος θεραπείας εκφυλιστικού τραχήλου της μήτρας είναι η αντικατάσταση του αυχενικού τεχνητού δίσκου (C-ADR). Αυτή η χειρουργική μέθοδος στοχεύει στην αφαίρεση των κατεστραμμένων μεσοσπονδύλιων δίσκων και στη συνέχεια την αντικατάστασή τους με μια συσκευή τεχνητού δίσκου.

Man with enhanced spinal column, rear view (Digital Composite)

  • Η διατήρηση της κινητικότητας της σπονδυλικής στήλης είναι το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου έναντι άλλων χειρουργικών μεθόδων, όπως η σύντηξη.
  • Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία των συμπτωμάτων εκφυλιστικής νόσου δίσκου. Ασκήσεις που δεν φέρουν βάρος υδροθεραπείες, όπως κολύμβηση – μπορεί να βοηθήσουν στη χαλάρωση της σπονδυλικής στήλης, ανακουφίζοντας την πίεση από τους δίσκους και τα νεύρα. Επιπλέον, η γιόγκα μπορεί να τεντώσει τους νωτιαίους μυς επιτρέποντας στις αρθρώσεις να χαλαρώσουν και να «τρέφονται»

Ακολουθεί βίντεο για την εκφυλιστική νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ