Κρούσματα σήμερα: 1.055 νέα, 586 διασωληνωμένους και 37 θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Για ένα ακόμα 24ωρο, παρατηρείται σταθερότητα με τάσεις βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, όσο και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Δυστυχώς, όμως, για ένα ακόμα 24ωρο καταγράφηκαν δεκάδες θάνατοι από τον κορονοϊό, με την πανδημία ναι μεν να έχει κάνει βήματα υποχώρησης αλλά να είναι ακόμα εδώ και να προκαλεί οδυνηρά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.505, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 388.929 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 33 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.328 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ