Σεξουαλική υγεία : Τα οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς


Αυτό σύμφωνα με την πρώτη μεγάλης κλίμακας μελέτη για το πώς το σεξ επηρεάζει την υγεία της καρδιάς στη μετέπειτα ζωή. Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν την ευρέως διαδεδομένη υπόθεση ότι το σεξ φέρνει ομοιόμορφα οφέλη για την υγεία σε όλους , Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας 57-85 ετών όταν συλλέχθηκε το πρώτο κύμα δεδομένων το 2005-06. Ένας άλλος γύρος δεδομένων συλλέχθηκε πέντε χρόνια αργότερα.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μετρήθηκε ως υπέρταση, γρήγορος καρδιακός ρυθμός, αυξημένη C-αντιδρώσα πρωτεΐνη και γενικά καρδιαγγειακά συμβάντα: καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κινδυνεύουν με καρδιά οι άνδρες που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα

  • Οι ηλικιωμένοι άνδρες που έκαναν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά επεισόδια πέντε χρόνια αργότερα από τους άνδρες που ήταν σεξουαλικά αδρανείς, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτός ο κίνδυνος δεν βρέθηκε σε ηλικιωμένες γυναίκες.
  • Εντυπωσιακά, διαπιστώνουμε ότι το σεξ μία φορά την εβδομάδα ή περισσότερο θέτει τους ηλικιωμένους σε κίνδυνο να βιώσουν καρδιαγγειακά συμβάντα που είναι σχεδόν δύο φορές μεγαλύτερο από τους ηλικιωμένους άνδρες που είναι σεξουαλικά αδρανείς», δήλωσε ο Liu. “Επιπλέον, οι ηλικιωμένοι άνδρες που βρήκαν σεξ με τον σύντροφό τους εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων από τους άνδρες που δεν ένιωθαν.

Η χρήση φαρμάκων ενισχύει καρδιακά προβλήματα

  • Τα επίπεδα τεστοστερόνης και η χρήση φαρμάκων για τη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας μπορεί επίσης να διαδραματίσουν ρόλο. Αν και τα επιστημονικά στοιχεία είναι ακόμα σπάνια ,είναι πιθανό τέτοια σεξουαλικά φάρμακα ή συμπληρώματα να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία των ηλικιωμένων.

Τα οφέλη του σεξ στις γυναίκες

  • Οι γυναίκες συμμετέχοντες που βρήκαν ότι το σεξ ήταν εξαιρετικά ευχάριστο ή ικανοποιητικό είχαν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης πέντε χρόνια αργότερα από τις γυναίκες συμμετέχουσες που δεν ένιωθαν.
  •  Η καλή σεξουαλική ποιότητα μπορεί να προστατεύσει τις ηλικιωμένες γυναίκες από καρδιαγγειακό κίνδυνο στη μετέπειτα ζωή.
  •  Η γυναικεία σεξουαλική ορμόνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί επίσης να προάγει την υγεία των γυναικών.

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη του σεξ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ