Πανδημία Covid-19: Περισσότερες ενδείξεις ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου

Πανδημία Covid-19: Το bamlanivimab και μόνο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου και νοσηλείας σε ασθενείς με λοίμωξη COVID-19. • Τα αντισώματα καταπολεμούν τη μόλυνση και το σώμα τα παράγει φυσικά, αλλά είναι δυνατόν να εισαχθούν τεχνητά αντισώματα στο σώμα. • Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το μονοκλωνικό αντίσωμα bamlanivimab μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την πιθανότητα νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με λοίμωξη SARS-CoV-2. • Η χρήση της θεραπείας με bamlanivimab συσχετίστηκε με μείωση της νοσηλείας και της θνησιμότητας, ειδικά σε ενήλικες άνω των 65 ετών. Ο SARS-CoV-2 είναι ένας ιός που έχει επηρεάσει τους ανθρώπους παγκοσμίως, προκαλώντας δραστικές αλλαγές στην καθημερινή ζωή, ασθένεια και θάνατο.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), πάνω από 32 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει COVID-19.

Εκτός από τα αναπνευστικά συμπτώματα, η COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών επιπλοκών, οξείας νεφρικής βλάβης, οξείας ηπατικής βλάβης, οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας, θρόμβων αίματος και νευρολογικών επιπλοκών.

Όπως σημειώνεται από τα CDC, ορισμένα άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν σοβαρά άρρωστοι μετά τη σύσπαση του SARS-CoV-2, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να απαιτούν νοσηλεία για θεραπεία, χρήση αναπνευστήρα για βοήθεια στην αναπνοή ή η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα άτομα με μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια που σχετίζεται με την COVID-19 περιλαμβάνουν ηλικιωμένους ενήλικες και άτομα με άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως καρκίνος, ΧΑΠ, άσθμα και διαβήτη.

Το εμβόλιο COVID-19 επικεντρώνεται στην πρόληψη, αλλά οι ερευνητές μελετούν επίσης θεραπείες για τη μείωση των συμπτωμάτων και των επιπλοκών που προκαλούνται από μολύνσεις COVID-19.

Η θεραπεία της COVID-19 χρησιμοποιώντας μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική επιλογή για άτομα που κινδυνεύουν από σοβαρή ασθένεια.

Αντισώματα για τη θεραπεία της COVID-19

Το σώμα παράγει αντισώματα για να το βοηθήσει στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Η εισαγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων στο σώμα για να βοηθήσει στον αποκλεισμό του ιού υπόσχεται πολλά… Με βάση τη φύση του ιού SARS-CoV-2 και τον τρόπο αναπαραγωγής, αυτά τα συγκεκριμένα αντισώματα μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό, μειώνοντας την ποσότητα του ιού που υπάρχει στο σώμα.

Ο Δρ Arturo Casadevall, πρόεδρος Μοριακής Μικροβιολογίας & Ανοσολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg στη Βαλτιμόρη, MD είπε: «Οι θεραπείες με αντισώματα έχουν μεγάλο ιστορικό αποτελεσματικότητας σε μολυσματικές ασθένειες, αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όσο θα μπορούσαν να έχουν, καθώς οι γιατροί έχουν επικεντρωθεί περισσότερο σε αντιμικροβιακά και αντιιικά.

Αυτή η εμπειρία με θεραπείες αντισωμάτων κατά της COVID-19 θα μπορούσε να βοηθήσει στην επαναφορά της ευρύτερης χρήσης αντισωμάτων για μολυσματικές ασθένειες. ”

Οι συγγραφείς της παρούσας μελέτης γράφουν ότι μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε μια Άδεια Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης για τέσσερις τύπους μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Οι γιατροί μπορούν να παρέχουν αυτά τα μονοκλωνικά αντισώματα σε άτομα με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19 έως και 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων τους.

Τα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές και σοβαρά συμπτώματα από λοίμωξη με SARS-CoV-2 είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από μονοκλωνικά αντισώματα ως επιλογή θεραπείας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ