CDC Νέα Έκθεση: Τα τεστ κορωνοϊού διατηρούν εξωσχολικά και σχολικά μαθήματα

CDC Νέα Έκθεση: Τα σχολεία θα πρέπει να εξετάσουν τα  συνήθη τεστ COVID-19 για να διατηρήσουν την προσωπική μάθηση και τη συμμετοχή τους σε εξωσχολικά προγράμματα, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Μία από τις πιο πρόσφατες αναφορές των CDC εξέτασε τις στρατηγικές τεστ COVID-19 στα γυμνάσια της Γιούτα, η οποία πιστώθηκε για εξοικονόμηση πάνω από 100.000 ημερών μάθησης μαθητών και επιτρέπει την ολοκλήρωση περίπου 95% των προγραμματισμένων αθλητικών εκδηλώσεων γυμνασίου.

Οι υπάλληλοι της Υγείας και του σχολείου της Γιούτα δοκίμασαν δύο προγράμματα, το “Test to Play” ή την εξαμηνιαία εντολή δοκιμών για συμμετοχή σε εξωσχολικά προγράμματα και το “Test to Stay” ή σε ολόκληρο το σχολείο δοκιμές για να συνεχίσουν την προσωπική μάθηση ως εναλλακτική λύση για τη μετάβαση σε μοντέλο απομακρυσμένης μάθησης κατά τη διάρκεια μιας εστίας.

Ένα λεγόμενο κατώφλι εστίας ορίστηκε σε 15 κρούσματα εντός 14 ημερών για σχολεία με λιγότερους από 1.500 μαθητές και μέλη του προσωπικού).

Από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, σχεδόν 60.000 μαθητές δοκιμάστηκαν μέσω των προγραμμάτων και 1.886 (3,2%) έλαβαν θετικό αποτέλεσμα.

Το Test to Play ιδρύθηκε στο 66% των 193 δημόσιων γυμνασίων της Γιούτα, ενώ το Test to Stay εφαρμόστηκε σε 13 γυμνάσια. ”

Οι δοκιμές COVID-19 με βάση το σχολείο πρέπει να θεωρηθούν μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής πρόληψης για τον εντοπισμό μολύνσεων SARS-CoV-2 στα σχολεία και τη διατήρηση προσωπικής διδασκαλίας και εξωσχολικών δραστηριοτήτων”, έγραψαν οι ερευνητές των CDC.

Το κρατικό τμήμα υγείας παρείχε στα σχολεία δωρεάν ταχεία δοκιμαστικά κιτ και εκπαίδευση και οι δοκιμές COVID-19 στο σχολείο απαιτούσαν γονική άδεια για τους μαθητές.

Εάν τα τεστ επέστρεφαν αρνητικά, οι μαθητές συνέχιζαν να συμμετέχουν σε εξωσχολικές ενότητες. Εάν τα τεστ επέστρεφαν θετικά, ο μαθητής ήταν υποχρεωμένος να απομονωθεί για 10 ημέρες και οι στενές επαφές είχαν οδηγίες να εισέλθουν σε καραντίνα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Γιούτα σημείωσε μια γρήγορη αύξηση των περιστατικών COVID-19 μεταξύ των εφήβων, με παρόμοιες αλλά λιγότερο έντονες τάσεις για παιδιά ηλικίας 5 έως 13 ετών.

Όλες οι εξωσχολικές αρχές του κράτους διατάχθηκαν να σταματήσουν, με εξαίρεση το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα δοκιμαστικά προγράμματα δοκιμάστηκαν και εφαρμόστηκαν στα τέλη του 2020 και τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, σχεδόν τα μισά από τα 28 σχολεία που ξεπέρασαν τα όρια της επιδημίας αποφάσισαν να στραφούν σε απομακρυσμένη μάθηση, αντί να εκτελέσουν το πρόγραμμα Test to Stay.

Η έκθεση σημείωσε χαμηλή υποστήριξη για δοκιμές μαθητών από οικογένειες, σχολικούς πίνακες και κοινότητες. Υπήρξαν επίσης δυσκολίες με το προσωπικό για τη διαχείριση των δοκιμών μεγάλης κλίμακας.

“Τα αυξανόμενα στοιχεία δείχνουν ότι όταν τα σχολεία εφαρμόζουν προτεινόμενες στρατηγικές πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς και σωστής χρήσης μάσκας, φυσικής απόστασης, υγιεινής χεριών και βελτιώσεων εξαερισμού δωματίου, η μετάδοση COVID-19 στο σχολείο είναι σπάνια, ενώ η απώλεια προσωπικής διδασκαλίας μπορεί να έχει επιζήμια επίπτωση στην εκπαίδευση των παιδιών και την κοινωνική και συναισθηματική τους ευημερία », αναφέρει η έκθεση. “Η συνεπής και σωστή χρήση μάσκας συνιστάται από τα CDC για ενήλικες και παιδιά στα σχολεία, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.”

Αν και πιο ευαίσθητες δοκιμές μπορεί να έχουν δείξει επιπλέον κρούσματα, οι γρήγορες δοκιμές προσέφεραν μια γρήγορη, φθηνή επιλογή χωρίς συντριπτικά εργαστήρια, ανέφερε η έκθεση των CDC.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ