CDC Σχολεία Δημοτικά: Απαίτηση μασκών για εκπαιδευτικούς και εξαερισμός για τη μείωση του κινδύνου covid


CDC Σχολεία Δημοτικά: Οι απαιτήσεις της μάσκας των σχολείων για τους δασκάλους και η βελτίωση του εξαερισμού μείωσαν τη συχνότητα εμφάνισης COVID-19 κατά σχεδόν 40%, σύμφωνα με μελέτη των CDC. Τα δημοτικά σχολεία θα πρέπει να καθιερώσουν απαιτήσεις μάσκας για εκπαιδευτικούς και προσωπικό και να βελτιώσουν τον εξαερισμό για να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Ωστόσο, η υπηρεσία προτείνει μάσκες για όλους τους δασκάλους και τους μαθητές ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Τα CDC δημοσίευσαν ευρήματα από μια μελέτη στη Γεωργία πριν από τη διάθεση των εμβολίων, αντλώντας στοιχεία από 169 σχολεία K-5, σχεδόν όλα δημόσια.

Η μελέτη είχε χαμηλό ποσοστό ανταπόκρισης στις έρευνες και αντιπροσώπευε μόνο το ένα τέταρτο όλων των δημοτικών σχολείων στην Γεωργία.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα σχολεία με απαιτήσεις μάσκας για εκπαιδευτικούς και προσωπικό είχαν 37% χαμηλότερη συχνότητα COVID-19 και 39% χαμηλότερη συχνότητα σε σχολεία που έλαβαν μέτρα για τη βελτίωση του αερισμού, σε σύγκριση με τα σχολεία χωρίς αυτές τις στρατηγικές πρόληψης.

Τα σχολεία που χρησιμοποίησαν επίσης συστήματα φιλτραρίσματος σημείωσαν μεγαλύτερη μείωση της συχνότητας εμφάνισης στο 48%.

“Οι απαιτήσεις μάσκας για δασκάλους και μέλη του προσωπικού και ο βελτιωμένος αερισμός συσχετίστηκαν με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης”, αναφέρει η έκθεση των CDC.

Τα CDC και το Τμήμα Υγείας της Γεωργίας διεξήγαγαν τη μελέτη τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020 για να δουν πώς οι διαφορετικές στρατηγικές πρόληψης επηρέασαν τη συχνότητα εμφάνισης COVID-19 όταν τα σχολεία άρχισαν να ανοίγουν ξανά.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τα σχολεία να υποβάλλουν εβδομαδιαίες πληροφορίες σχετικά με τις μολύνσεις COVID-19, και αργότερα, μια ηλεκτρονική έρευνα στάλθηκε σε όλους τους δημόσιους ηγέτες της σχολής K-5 και ιδιωτικά σχολεία της Γεωργίας για την αξιολόγηση των στρατηγικών πρόληψης.

Οι ερευνητές ανέφεραν μια συνολική επίπτωση 3,08 COVID-19 μεταξύ μαθητών και προσωπικού ανά 500 εγγεγραμμένους φοιτητές, σε σύγκριση με 5,28 συχνότητες στην κοινότητα ανά 500 άτομα.

Τα περισσότερα από τα σχολεία βρίσκονταν σε μητροπολιτικές περιοχές και περίπου το 18% των σχολείων λειτουργούσαν με 100% προσωπικό πρόγραμμα. Το μέσο μέγεθος τάξης ήταν 19 μαθητές.

Η μελέτη έδειξε ότι το 65% των σχολείων απαιτούσε μάσκες για δασκάλους και προσωπικό και λίγο περισσότερο από τα μισά σχολεία βελτίωσαν τον αερισμό.

Άλλες στρατηγικές με χαμηλότερη πρόσληψη του ιού αφορούσαν απόσταση 6 μέτρων μεταξύ γραφείων και τοποθέτηση φραγμών σε γραφεία, περίπου το 19% και το 23% των σχολείων χρησιμοποίησαν αυτά τα μέτρα, αντίστοιχα.

Οι απαιτήσεις για μάσκα για τους μαθητές χωρίστηκαν στη μέση, αν και οι ερευνητές των CDC δήλωσαν ότι η μείωση του ποσοστού ιών κατά 21% μεταξύ σχολείων που απαιτούν μάσκες δεν ήταν στατιστικά σημαντική, σε σύγκριση με τα σχολεία όπου η χρήση μάσκας για μαθητές ήταν προαιρετική.

Οι ερευνητές των CDC δήλωσαν ότι η καθολική και σωστή χρήση μάσκας είναι μια χαμηλού κόστους, εύκολη στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης, τηρώντας τις συστάσεις του οργανισμού ότι η χρήση μάσκας είναι το κλειδί στην πολυετή προσέγγιση των σχολείων για την πρόληψη των ιών.

Τέλος, το απλό άνοιγμα θυρών και παραθύρων είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να περιοριστεί η μετάδοση ιών, σύμφωνα με την έκθεση, μέσω σχολείων θα πρέπει να εξετάσουν τα φίλτρα HEPA ή το UVGI σε ορισμένα μέρη που είναι δύσκολο να αεριστούν ή σε γραφεία νοσοκόμων λόγω υψηλότερης πιθανότητας μολυσμένων ατόμων.

Τα CDC αναγνώρισαν ότι τα σχολεία με χαμηλότερους πόρους ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις στην εγκατάσταση συσκευών φιλτραρίσματος αέρα, αλλά οι ρωγμές στις πόρτες και τα παράθυρα μπορούν ακόμα να φέρουν βελτιώσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ