Μπανάνα : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Η κατανάλωση μπανανών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου .Αυτό το άρθρο θα ρίξει μια ματιά στα πιθανά οφέλη για την υγεία των μπανανών, όπως η βελτίωση της υγείας της καρδιάς και η προώθηση της κανονικότητας. Εξετάζει επίσης τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που έχουν συσχετίσει οι γιατροί με τις μπανάνες.

Τα οφέλη της μπανάνας στον οργανισμό
  • Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και περιέχουν καλά επίπεδα πρωτεϊνών και διαιτητικών ινών.

Πίεση αίματος

  • Πρέπει οι άνθρωποι να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού ή νατρίου και να αυξήσουν την κατανάλωση τροφών που περιέχουν κάλιο . Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της πίεσης στο καρδιαγγειακό σύστημα.

 Τα οφέλη της στο άσθμα

  • Μια μελέτη του 2007 έδειξε ότι η κατανάλωση μπανάνας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του συριγμού σε παιδιά με άσθμα . Ένας λόγος για αυτό θα μπορούσε να είναι το αντιοξειδωτικό και το περιεχόμενο καλίου των μπανανών. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.

Καρκίνος

  •  Η λεκτίνη, μια πρωτεΐνη που εμφανίζεται στις μπανάνες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης λευχαιμικών κυττάρων.
  • Η λεκτίνη δρα ως αντιοξειδωτικό. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το σώμα να αφαιρέσει μόρια γνωστά ως ελεύθερες ρίζες. Εάν συσσωρευτούν πάρα πολλές ελεύθερες ρίζες, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα κύτταρα, ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο.

Υγεία της καρδιάς

  • Οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. Όλα αυτά υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
  • Το 2017  διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου από εκείνους που κάνουν δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Όσοι κατανάλωναν περισσότερες φυτικές ίνες είχαν επίσης χαμηλότερα επίπεδα λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) ή «κακής» χοληστερόλης .

Ακολουθεί βίντεο για τα οφέλη της μπανάνας

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ