Ιταλία: Τραγωδία απο πτώση τελεφερίκ- Toυλάχιστον εννέα νεκροί


Ένα τραγικό δυστύχημα συγκλονίζει την πόλη Βερμπάνο στην Ιταλία, όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο την τττώση καμπίνας τελεφερίκ. Δύο παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Βερμπάνο στην αλπική Ιταλία, όταν καμπίνα τελεφερίκ που μετέφερε πάνω από 11 τουρίστες, μεταξύ των οποίων παιδιά, έπεσε στο βουνό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του εννέα άτομα.

Επίσης υπάρχουν δύο παιδιά, σοβαρά τραυματισμένα, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Μαργαρίτα» της πόλης Τορίνο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, η καμπίνα έπεσε γύρω στη μία το μεσημέρι φτάνοντας κοντά στον τελευταίο πυλώνα πάνω στο βουνό, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της διαδρομής στην περιοχή της λίμνης Ματζόρε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ίσως έσπασε κάποιο από τα ατσάλινα σχοινιά. Έχει ήδη ξεκινήσει η έρευνα της αστυνομία για τα αίτια του δυστυχήματος.

Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και στο σημείο έχουν φθάσει άνδρες της αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης καθώς επίσης και ασθενοφόρα για να μεταφέρουν τους τραυματίες. Ακόμη δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση είναι οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στην καμπίνα.

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ