Υγειονομικό προσωπικό : 6 στρατηγικές αυτοφροντίδας για να αποφευγχθεί η εξάντληση


Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Critical Care Nurse (CCN) εντοπίζει έξι στρατηγικές αυτο-φροντίδας για την καταπολέμηση της εξουθένωσης. Με βάση τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017 και το 2018, η έρευνα μπορεί να προσφέρει καθοδήγηση για ομάδες υγειονομικής περίθαλψης που ανταποκρίνονται στον κοροναϊό. Μεταξύ των ευρημάτων:

 

Βρίσκοντας το νόημα στην εργασία

  • Οι νοσοκόμες και οι γιατροί απάντησαν ότι το να είναι σε θέση να φροντίζουν τους άλλους τους έκανε να αισθάνονται ότι η δουλειά τους ήταν σκόπιμη και ουσιαστική. Η ανάμνηση της αρχικής αίσθησης του σκοπού μπορεί να ανανεώσει τα άτομα και να τους παρακινήσει να κάνουν αυτό που έχουν πάθος και αγάπη.

Σύνδεση με πηγή ενέργειας:

  • Οι πηγές ενέργειας μπορεί να περιλαμβάνουν την αρχική έμπνευση για να γίνει επαγγελματίας υγείας, οικογενειακή υποστήριξη, κοινωνικές συνδέσεις και πνευματικές πεποιθήσεις. Η βοήθεια των ασθενών και των οικογενειών να αισθάνονται καλύτερα μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Αναπτύσσοντας διαπροσωπικές συνδέσεις:

  • Η ανάπτυξη εμπιστοσύνης και ευχάριστων εργασιακών σχέσεων μπορεί να είναι θεμελιώδης για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φροντίδας και θεραπείας και τη μείωση του εργασιακού άγχους. Η παροχή και η λήψη βοήθειας από συναδέλφους και από ηγετικές ομάδες είναι το κλειδί για ένα περιβάλλον εργασίας και φροντίδας ασθενών υψηλής ποιότητας.

Αναπτύσσοντας μια στάση θετικότητας:

  • Μια αισιόδοξη προοπτική μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και να αλλάξουν τις σκέψεις τους για να δουν το καλό στη συνολική εικόνα.

Εκτέλεση Συναισθηματικής Υγιεινής:

  • Οι στρατηγικές για την αντιμετώπιση της ψυχολογικής ευεξίας περιλαμβάνουν αυτοαναστοχασμό, προσευχή, προσευχή, χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους, επαρκή ύπνο και μέτρια άσκηση. Ο καθορισμός ορίων μεταξύ σπιτιού και εργασίας συμβάλλει σε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα ενός ατόμου:

Κάθε μέλος της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης χρειάζεται να παρέχει υψηλής ποιότητας φροντίδα σε ασθενείς και οικογένειες. Η εκτίμηση των δυνατοτήτων και των συνεισφορών κάποιου μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να βρουν εσωτερική δύναμη και δύναμη σε δύσκολες στιγμές.

Εξουθένωση κακώς σύμβουλος για τους ιατρούς και νοσηλευτές

  • Ένα κοινό ζήτημα σε νοσοκόμες και γιατρούς, η εξουθένωση έχει από καιρό θεωρηθεί πιθανός κίνδυνος για την ποιότητα της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών. Η ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών αυτο-φροντίδας βοηθά στην προώθηση της σωματικής και ψυχολογικής ευεξίας και στη μείωση της εξάντλησης.

Ακολουθεί βίντεο για τους υγειονομικούς

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ