«Ορατά τα αποτελέσματα της πολιτικής που σχεδιάσαμε», λέει το υπουργείο Μετανάστευσης


«Τα ορατά αποτελέσματα της πολιτικής που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε, μάς δίνουν ισχυρή θέση στη διαπραγμάτευση για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου» υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας σε δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή, Γιάννη Μπουρνού.

Ο κ. Μπουρνούς σχολίασε συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, στη γαλλική Figaro, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την Κομισιόν ότι προχωρά στη «μετατροπή της Ελλάδας και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου σε ζώνη απώθησης και εγκλεισμού δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων» και θέτοντας το ερώτημα εάν «οι “αξίες και η κουλτούρα” της Ευρώπης δέχονται σήμερα επίθεση από τους αιτούντες άσυλο ή από τη νεοσυντηρητική λογική του “ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”».

Το γραφείο τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημειώνει ότι «ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπουρνούς προτείνει να επιστρέψουμε στην πολιτική που προκάλεσε τη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα και μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών» και προσθέτει ότι «σήμερα, η Ελλάδα, σε αντίθεση με την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεταναστευτικού. Έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές ροές, έχουμε αποσυμφορήσει σημαντικά τα νησιά μας, έχουμε μειώσει τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ