Ιταλία – Ανείπωτη τραγωδία: 14 οι νεκροί, κατέληξε παιδί που τραυματίστηκε στην πτώση του τελεφερίκ


Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι το παιδί εννέα ετών το οποίο είχε τραυματισθεί σοβαρά από την πτώση τελεφερίκ στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, έχασε την μάχη με τον θάνατο.

Τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Βερμπάνο στην Ιταλία, όταν μία καμπίνα τελεφερίκ που μετέφερε τουρίστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έπεσε στο βουνό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 14 άτομα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το παιδί εννέα ετών το οποίο είχε τραυματισθεί σοβαρά από την πτώση τελεφερίκ στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, έχασε την μάχη με τον θάνατο. Το δεύτερο, πεντάχρονο παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπεύθυνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί πριν μόλις δυο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Το τελεφερίκ της γραμμής Στρέσα-Ματαρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

Από το 2014 έως το 2016, το τελεφερίκ είχε κλείσει. Η εταιρεία Leitner το ανακαίνισε, με συνολικό κόστος τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, γράφει η Repubblica.

Το τελεφερίκ κάνει ένα ταξίδι περίπου είκοσι λεπτών από τη λίμνη στο Μοταρόνε και κάθε νέα διαδρομή αναχωρεί ανά 20 λεπτά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ