Εντυπωσιακή αυλαία στο MotoGP


Μπορεί ο τίτλος να είχε κριθεί με τον Marc Marquez να έχει κατακτήσει τον 7ο παγκόσμιο τίτλο του, το γεγονός αυτό όμως δε μείωσε το ενδιαφέρον και το θέαμα του τελευταίου αγώνα του MotoGP, στη Valencia. Με τη βροχή να επικρατεί σε όλο το τριήμερο, οι πτώσεις ήταν αμέτρητες, σε ελεύθερα, χρονομετρημένα και αγώνα. Με το πράσινο φως της εκκίνησης ο Alex Rins πέρασε στην κορυφή και πολύ σύντομα είχε χτίσει ήδη διαφορά. Ο Maverick Vinales ξεκινώντας από την pole position έχασε μόνο μία θέση, αρχικά, με τον Andrea Dovizioso νε δείχνει πολύ δυνατός από την αρχή. Όσο περνούσαν οι γύροι η βροχή δυνάμωνε και άρχισαν οι πτώσεις. Στον 14ο γύρο του αγώνα και ενώ είχε περάσει στην πρώτη θέση, ο Andrea Dovizioso σήκωσε το χέρι του ζητώντας από τους αγωνοδίκες τη διακοπή του αγώνα. Έτσι κι έγινε, ο αγώνας διακόπηκε αλλά αφού δεν είχε συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός γύρων ώστε να προσμετρήσει ο αγώνας, συνεχίστηκε όταν οι συνθήκες το επέτρεψαν, στις 15:00 τοπική ώρα και ενώ είχαν πέσει οι Marquez, Vinales, Aleix Espargaro, Miller, Petrucci, Iannone, Pol Espargaro (από την 4η θέση), Morbidelli, Pirro, Smith, Luthi.

Η επανεκκίνηση δόθηκε με βάση τα αποτέλεσμα του 13ου γύρου, του τελευταίου γύρου πριν τη διακοπή του αγώνα, όπως ορίζει ο κανονισμός. Έτσι, ανάμεσα στους 16 αναβάτες που επανεκκίνησαν, ο Rins βρέθηκε στην pole position του δεύτερου αγώνα. Ο Andrea Dovizioso είχε στη διάθεση του ένα σετ καινούρια λάστιχα τα οποία χρησιμοποίησε και του έδωσαν φυσικά σημαντικό πλεονέκτημα. Ο Rins έφυγε και πάλι μπροστά με τον Dovizioso να τον ακολουθεί στη 2η θέση και τον Rossi στην 3η. Σύντομα ο Dovizioso πέρασε στην κορυφή και λίγο αργότερα πέρασε και ο Rossi τον Rins. Όμως. 3 γύρους πριν το τέλος του αγώνα ο Rossi είχε μια πτώση πιέζοντας να φτάσει τον Dovizioso και εγκατέλειψε. Η νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πήγε στα χέρια του Dovizioso και ήταν η 4η νίκη του Ιταλού το 2018. Ο Alex Rins πήρε το 5ο βάθρο του για φέτος σε μια εξαιρετική χρονιά για τον ίδιο και τη Suzuki.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Pol Espargaro με την ΚΤΜ. Παρότι έπεσε στο 1ο κομμάτι του αγώνα, ξεκίνησε στο 2ο και οδηγώντας γρήγορα και προσεκτικά, πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ΚΤΜ, το πρώτο βάθρο! Στην 4η θέση, μόλις 1 δευτερόλεπτο μακριά από το βάθρο, τερμάτισε ο δοκιμαστής της Ducati, Michele Pirro που έκανε επίσης εξαιρετικό αγώνα.

Ο Dani Pedrosa, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του πήρε την 5η θέση αφήνοντας στην 6η τον Takaaki Nakagami στο καλύτερο του αποτέλεσμα. Ο Zarco τερμάτισε 7ος, ο Bradley Smith πήρε επίσης το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς τερματίζοντας στην 8η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bradl και Syahrin. Ο Jorge Lorenzo αποφεύγοντας να πάρει το παραμικρό ρίσκο, τερμάτισε στη 12η θέση ενώ ο Valentino Rossi που σηκώθηκε μετά την πτώση του, τερμάτισε 13ος. Σε συνδυασμό με την πτώση του Vinales ο Rossi ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 3η θέση της βαθμολογίας, κάτι που πριν την εκκίνηση φάνταζε πολύ δύσκολο αφού ο Vinales ξεκινούσε 1ος και ο Rossi 16ος. Ο Morbidelli κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου rookie και ο Zarco του καλύτερου μη εργοστασιακού αναβάτη.

Την ολοκλήρωση της αγωνιστικής χρονιάς του 2018 διαδέχεται η άτυπη έναρξη του 2019 αφού ακολουθεί ένα διήμερο δοκιμών στη Valencia στο οποίο οι αναβάτες που αλλάζουν ομάδα θα κάνουν τις πρώτες τους δοκιμές με τις νέες τους ομάδες ενώ και αυτοί που δεν αλλάζουν, θα έχουν νέα πράγματα να δοκιμάσουν ενόψει 2019.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ