Μητσοτάκης στους FT: Οι Ευρωπαίοι να συμφωνήσουν σε αυστηρές συνέπειες για τη Λευκορωσία


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στους Financial Times ζητά ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες για τη Λευκορωσία μετά την κρατική αεροπειρατεία του αεροπλάνου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους

Συμφωνία για ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες για τη Λευκορωσία μετά την κρατική αεροπειρατεία του αεροπλάνου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Βίλνιους και στο οποίο επέβαιναν, μεταξύ άλλων, και 11 Έλληνες ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του στους Financial Times

Όπως λέει ο πρωθυπουργός οι ευρωπαίοι ηγέτες, στη Σύνοδο Κορυφής, «πρέπει να συμφωνήσουν ώστε να υπάρξουν ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες που δεν θα αφήσουν περιθώρια στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».

Μιλώντας στη στήλη Europe Express, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα, Δευτέρα, και αύριο, Τρίτη στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι το προηγούμενο η ΕΕ να μην παρουσιάζει ενιαίο μέτωπο σε εξωτερικά ζητήματα δεν πρέπει να επαναληφθεί στην περίπτωση της «απαράδεκτης επιθετικής ενέργειας» από την Λευκορωσία.

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους με στόχο την παράνομη κράτηση ενός πολιτικού αντιπάλου και δημοσιογράφου είναι απολύτως καταδικαστέα και συνιστά απαράδεκτη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», αναφέρει ο κ.Μητσοτάκης.

Επανερχόμενος, δε, στο θέμα των κυρώσεων ο πρωθυπουργός, σημειώνει πως στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, καθώς «ως μια Ένωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο». «Αρκετά», τονίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ως ενδεικτικό παράδειγμα για τη μη επίτευξη ενιαίας στάσης από την ΕΕ την πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η αδυναμία μας να υιοθετήσουμε κοινή θέση όσον αφορά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Ισραήλ και στη Γάζα -όπου ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέραμε να παρουσιάσουμε μία ενιαία γραμμή- δεν πρέπει να επαναληφθεί», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Financial Times.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ