Υγειονομική περίθαλψη πανδημία: Ποιες αλλαγές φέρνει το 2021

Υγειονομική περίθαλψη πανδημία: Ο καταναλωτισμός στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σημείωσε άνοδο πριν από την πανδημία, αλλά η έκρηξη της τηλεθεραπείας το 2020 έχει εξαλείψει αποτελεσματικά τους γεωγραφικούς περιορισμούς που δέσμευσαν τους πληθυσμούς ασθενών στα τοπικά νοσοκομεία και τους παρόχους τους. Το αποτέλεσμα έχει τη μορφή εκτεταμένης διαρροής δικτύου και απώλειας εσόδων.

Μέχρι τον Οκτώβριο, στην πραγματικότητα, τα έσοδα για νοσοκομεία στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,2% σε ετήσια βάση. Δυνατότητα επιλογής παρόχων από την άνεση του σπιτιού και με τον ολοένα αυξανόμενο όγκο δεδομένων προσωπικής υγείας, ανάλογα με την ευκολία τους, μέσω της αυξανόμενης χρήσης φορητών συσκευών, οι ασθενείς έχουν πιο κίνητρα το 2021 για να επιλέξουν τον πάροχο που τους ταιριάζει.

Μετά την εξασθένιση της πανδημίας, θα δούμε μείωση της εξάρτησης από την τηλεθεραπεία, αλλά θα παραμείνει ένα βασικό μοντέλο παροχής φροντίδας για μεγάλες περιοχές του πληθυσμού. Στην πραγματικότητα, μετά την πανδημία, πιστεύουμε ότι η τηλεθεραπεία θα αποτελεί ένα πλήρες 30 έως 40% των αλληλεπιδράσεων.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία πρέπει να γίνουν εστίες μάρκετινγκ. Όπως κάθε εμπορική επωνυμία, τα νοσοκομεία πρέπει να αφιερώσουν σημαντικούς πόρους στην οικοδόμηση πιστότητας, αλλά παραδοσιακά αποφεύγουν πολλές από τις προηγμένες τεχνικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούνται σε άλλες βιομηχανίες. Η δέσμευση και η εξατομίκευση σε κάθε βήμα του ταξιδιού του ασθενούς θα είναι ο πυρήνας αυτών των προσπαθειών.

Επιπλέον, οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσαν μια νέα αναγνώριση με τις τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν στην Αμερική. Το γεγονός ότι η συζήτηση γινόταν εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας υπογράμμισε την έμφυτη σύνδεση μεταξύ των δύο φαινομένων.

Η υγειονομική περίθαλψη, ένα από τα μεγαλύτερα δομικά συστήματα που υπάρχει στην Αμερική, έχει σοβαρές αποτυχίες όσον αφορά τα ίδια κεφάλαια. Το γεγονός ότι η πανδημία επηρεάζει δυσανάλογα τις κοινότητες χρώματος, δίνεται έμφαση στις ανισότητες που υπάρχουν και οι ειδικοί ευελπιστούν  ότι το 2021 θα σηματοδοτήσει μια δέσμευση σε ολόκληρη τη βιομηχανία για την αντιμετώπιση της ανισότητας και τη σχέση μεταξύ των φυλετικών ανισοτήτων και των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων της υγείας Η δέσμευση των ασθενών, και ιδιαίτερα η κατάρρευση των τεχνολογικών εμποδίων μεταξύ των πληθυσμών των ασθενών και η πρόσβαση σε πληροφορίες και φροντίδα, διαδραματίζει βασικό ρόλο.

Άτυπη φροντίδα και διαχείριση της ευεξίας του προσωπικού

Καθώς η πανδημία συνεχίζει να πιέζει τα νοσοκομεία, ωθώντας τα προς ή πέραν της χωρητικότητας, θα δούμε όλο και περισσότερους ασθενείς να αναρρώνουν από το COVID-19 στο σπίτι αυτό το χειμώνα, είτε αρνούνται να γίνουν δεκτοί οι ίδιοι, είτε δεν μπορούν να πληρούν πιο αυστηρές προϋποθέσεις εισαγωγής.

Η αυξανόμενη ζήτηση για νοσοκομειακή περίθαλψη στο σπίτι επιτρέπει στους ασθενείς να ανακάμψουν με την υποστήριξη της οικογένειας και σε ένα άνετο περιβάλλον, αλλά παρουσιάζει επίσης προκλήσεις, ιδιαίτερα στη θεραπεία ασθενών που αντιμετωπίζουν δυσμενείς επιπτώσεις των κοινωνικών καθοριστικών παραγόντων στην υγεία.

Η μετάβαση στην φροντίδα στο σπίτι θα οδηγήσει επίσης στην άτυπη φροντιστή – ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος που επιβλέπει τα καθεστώτα περίθαλψης για έναν ασθενή στο σπίτι και ένα νέο κεντρικό στοιχείο στον κύκλο φροντίδας των ασθενών.

Η νέα δυναμική θα απαιτήσει νέα εργαλεία και ενσωματώσεις. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους πρέπει να εφοδιαστούν με τα εργαλεία για την παρακολούθηση της υγείας στο σπίτι, τα μέσα για απρόσκοπτη επικοινωνία με τους παρόχους στο μέσο που έχει την πιο νόημα και τις πληροφορίες για τα συμφραζόμενα για να παίξουν σημαντικό ρόλο στη φροντίδα τους.

Η πανδημία έθεσε επίσης αδιανόητο άγχος στους εργαζόμενους στον τομέα της πρώτης γραμμής. Από τότε που ξεκίνησε, εργάζονται κάτω από συνθήκες που είναι θεμελιωδώς πιο επικίνδυνες, με λιγότερους πόρους και, σε πολλές περιπτώσεις, κάτω από το βαρύ συναισθηματικό βάρος να δουν αρκετούς ασθενείς να χάνουν τη μάχη τους με το COVID-19.

Η επίπτωση από αυτό έχει ήδη αρχίσει – οι γιατροί και οι νοσηλευτές εγκαταλείπουν το επάγγελμα, αρρωσταίνουν ή αγωνίζονται για τους ψυχικούς αγώνες. Τα προγράμματα νοσηλευτικής αγωνίζονται να συμπληρώσουν μαθήματα. Καθώς ένα νέο κύμα πανδημίας κυλά σε όλη τη χώρα, αυτό το αποτέλεσμα θα αυξηθεί μόνο. Εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, τα νοσοκομεία το 2021 θα δώσουν νέα ασφάλιστρα στην ευεξία και την υγεία του προσωπικού, αξιοποιώντας τον ίδιο τύπο προσέγγισης και σκόπιμες λύσεις στρογγυλοποίησης που χρησιμοποιούν για να στρογγυλοποιήσουν τους ασθενείς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here