Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον «κοντό» ληστή – δολοφονο

Με επιμονή και χωρίς να χάνουν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη της υπόθεσης εξακολουθούν να αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτήριζαν ως βασικό «λάθος» των κακοποιών ότι παρέμειναν στη μεζονέτα για περίπου 45 λεπτά. Σε ένα τέτοιο χρονικό διάστημα και μάλιστα υψηλής έντασης, είναι απίθανο να μην άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό, είτε σε σημεία της μεζονέτας, είτε στα ρούχα και το σώμα του θύματος και του πιλότου της Πολιτικής Αεροπορίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μπορεί ακόμα να μην έχει προκύψει κάποια ταυτοποίηση σεσημασμένου, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία από τον τρόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με όσα έχει πει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας και σύζυγος της 20χρονης, ο ένας ληστής –ο κοντός με τα περισσότερα κιλά- πάλεψε με την Καρολάιν για να την ακινητοποιήσει και να την πνίξει. Φορούσε, μάλιστα, προστατευτικό λαιμού-προσώπου μηχανής (μπαλακλάβα), το οποίο έπεσε και αποκαλύφθηκε μερικώς το πρόσωπο του, με αποτέλεσμα να τον έχει περιγράψει όσο μπορούσε στους αστυνομικούς. Εάν αυτό ισχύει, είναι απίθανο να μην άφησε πίσω του γενετικό υλικό (σ.σ. έστω και ιδρώτα από το πρόσωπο του). Μέχρι στιγμής, με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά όποιο DNA έχει βρεθεί είτε ανήκει στην οικογένεια και οικεία πρόσωπα, είτε είναι λανθάνον.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει την έρευνά της στην ταυτοποίηση του «κοντού» ληστή που περιγράφεται ως ο πιο βίαιος, με «αρχηγικό» ρόλο στη συμμορία. Θεωρείται δεδομένο ότι έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ότι είχε «εμπειρία» σε επιθέσεις με κίνητρο τη ληστεία.

Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει με την ώρα άφιξης και αναχώρησης των κακοποιών, καθώς επίσης και το δρομολόγιο που ακολούθησαν. Η Αστυνομία έχει εντοπίσει από κάμερες ασφαλείας στη λεωφόρο Λαυρίου κάποια οχήματα (3 ή 4) που μπήκαν στο κάδρο των ερευνών. Δεν έχει γίνει γνωστό, όμως, εάν κάποιο απ’ αυτά προσέγγισε την οικία της οικογένειας στη Γλυκά Νερά, έστω και σε αρκετή απόσταση. Την ίδια ώρα, αξιωματικοί της Ασφάλειας με γνώση των ερευνών, διαψεύδουν ότι υπάρχει κάμερα ασφαλείας από κοντινή πολυκατοικία που έχει καταγράψει τον τσιλιαδόρο της ομάδας εισβολής.

Μπορεί να πρόκειται για τακτική της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό να θολώσει τα νερά, από την αυτοψία του πάντως στην περιοχή και από συνομιλίες με ενοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κάμερα εστίαζε στο σημείο που φέρεται να κινούνται το «ύποπτο» άτομο με το κασκέτο και το σακίδιο. Ίσως να φαίνεται μία σκιά, αλλά μέχρι εκεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει κι ένα ακόμη στοιχείο: στην περίπτωση του 33χρονου πιλότου, οι κακοποιοί του έδεσαν με μονωτική ταινία χέρια, πόδια, λαιμό και πρόσωπο. Λογικό, καθώς πρόκειται για άνδρα, άρα πιο δυνατό μυϊκά που ενδεχομένως θα μπορούσε να τους επιτεθεί.

«Δύσκολη υπόθεση»

«Πρόκειται για μία υπόθεση που έχει ακόμα δρόμο. Έχει ακόμα δουλειά. Πολύ δύσκολα θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις», αναφέρει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Η βεντάλια των ερευνών άνοιξε όλο το προηγούμενο διάστημα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν βρεθεί στοιχεία που θα μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» τις έρευνες.

Οι κατευθύνεις πάνω στις οποίες κινούνταν οι έρευνες εδράζονταν στην εκτίμηση ότι οι δράστες της δολοφονίας είναι κακοποιοί με παρελθόν, οι οποίοι άφησαν πίσω τους ίχνη λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά αλλά και των πολλών αντικειμένων που έπιασαν.

Μέχρι στιγμής, εντούτοις, δεν έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα εργαστηριακά αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Και αυτό παρότι έχει δοθεί εντολή να δοθεί προτεραιότητα στη συγκεκριμένη πολύκροτη υπόθεση. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει, πάντως, ότι η έρευνα εξακολουθεί να στρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τους δράστες ανάμεσα σε ληστές που έχουν «χτυπήσει» ξανά στο παρελθόν σπίτια.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων στον χώρο. Από την έρευνα προκύπτουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων –πλην του ζευγαριού- στη μεζονέτα.

Μία εκτίμηση που κάνουν αστυνομικές πηγές είναι ότι οι ληστές ήταν «τυχεροί». Αυτή η εκτίμηση, ωστόσο, θεωρείται «παρακινδυνευμένη».

Παράλληλα, σαρώθηκαν οι κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστεί είτε το αυτοκίνητο των δραστών είτε κάποιος τσιλιαδόρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο αρκετά ύποπτα οχήματα και κάποιους πεζούς, χωρίς όμως να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Έτσι, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Επίσης, δεν έχουν βρεθεί μάρτυρες που να είδαν τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Υπάρχουν μόνο καταθέσεις κατοίκων της περιοχής για ύποπτα άτομα και αυτοκίνητα, χωρίς όμως από τις περιγραφές να προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η στοχευμένη έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι από τους σκληρούς ποινικούς με παρελθόν βίαιων ληστειών θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν έχει αποδώσει. Ωστόσο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει για την έρευνα που βάζει στο μικροσκόπιο άτομα που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες και έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι η έρευνα «έχει ακόμα δρόμο». Επίσης, αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι –προσώρας- έχουν αντλήσει τα στοιχεία που μπορούσαν να αντλήσουν από εκείνον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ