25 Απριλίου 2024

Ομορφιά μάτια : Έτσι θα τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή


Κάθε φωτογραφία που βλέπετε σε εξώφυλλο περιοδικού ή σε έντυπες και διαδικτυακές διαφημίσεις έχει τροποποιηθεί για να κάνει τα μάτια να φαίνονται άσπρα, φωτεινότερα και πιο δελεαστικά. Ακόμη και ορισμένες φωτογραφίες κοινωνικών μέσων διασημοτήτων έχουν επεξεργαστεί για να προσθέσουν κάποια λάμψη.

Χωρίς εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών προηγμένης τεχνολογίας, τα μάτια σας δεν θα μπορούν να ανταγωνίζονται με το ίδιο φάσμα λάμψης με την αγαπημένη σας διασημότητα ή μοντέλο κάλυψης. Όμως, αρκεί να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες, υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την υγεία και να λάμψετε τα μάτια σας.

Πώς να φωτίσετε τα μάτια σας
  • Εάν τα μάτια σας είναι κόκκινα, ξηρά, γρατσουνισμένα ή ερεθισμένα, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν φυσική λάμψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καλή φροντίδα των ματιών σας είναι απαραίτητη εάν θέλετε να τα διατηρήσετε φωτεινά και υγιή.
Αποφύγετε τον ξηρό αέρα
  • Ο αέρας σε μεγάλα υψόμετρα, σε κλίματα της ερήμου και στα αεροπλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρός. Ο άνεμος και ο καπνός μπορούν επίσης να στεγνώσουν τα μάτια σας, όπως και τα στεγνωτήρια μαλλιών και οι θερμαντήρες αυτοκινήτων που φυσούν απευθείας στα μάτια σας.
  • Όταν τα μάτια σας δεν έχουν αρκετή υγρασία, μπορεί να ερεθιστούν, γρατζουνιές και κόκκινα.
  • Αποφύγετε τον ξηρό αέρα εάν μπορείτε και μεταφέρετε οφθαλμικές σταγόνες για να ενυδατώσετε τα μάτια σας όταν γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε σε ξηρό μέρος.
Βάλτε σακούλες πράσινου τσαγιού στα βλέφαρά σας
  • Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα, πρησμένα ή ερεθισμένα, η τοποθέτηση πράσινων τσαγιού στα βλέφαρά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και στην ανακούφιση της δυσφορίας.
  • Σύμφωνα με ένα Μελέτη. Η πολυφαινόλη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πράσινο τσάι, γνωστή ως γαλλική επιγαλοκατεχίνη (EGCG) , έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του κερατοειδούς.
  • Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι στα μάτια σας είναι πρώτα να βυθίσετε τις σακούλες σε λίγο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε τα φακελάκια τσαγιού να κρυώσουν εντελώς – ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Όταν τα φακελάκια τσαγιού είναι δροσερά, ξαπλώστε, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας για 10 λεπτά.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για υγιή μάτια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ