Κρούσματα σήμερα: 1.381 νέα, 563 διασωληνωμένους και 50 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


Κρούσματα σήμερα: Τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Δευτέρα (24.05)

Δεν κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, η πτώση στα κρούσματα καθώς τη Δευτέρα και πάλι ξεπέρασαν τα 1.000. Προφανώς και λόγω των λιγότερων τεστ ο αριθμός δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα, πλην όμως συνεχίζουν τα δεδομένα να τάσεις σταθεροποίησης γεγονός που συγκαταλέγεται στα θετικά της πορείας της πανδημίας…

Παράλληλα, μείωση εμφάνισε για ένα ακόμα 24ωρο ο αριθμός των διασωληνωμένων, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 50 απώλειες συνανθρώπων μας εξαιτίας της φονικής νόσου.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.381, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 391.181 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ