Κορονοϊός: Η Μάλτα θα έχει εμβολιάσει απόψε με μια δόση το 70% του πληθυσμού της


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Μάλτα, «πρωταθλήτρια» στην Ευρωπαϊκή Ένωση στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, θα έχει εμβολιάσει απόψε το βράδι με μια πρώτη δόση το 70% του πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η μικρότερη χώρα της ΕΕ, με πληθυσμό σχεδόν 500.000 ανθρώπων, εκτιμά ότι πέτυχε τη «συλλογική ανοσία», νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις της, ακόμα κι αν αυτός ο όρος χρησιμοποιείται γενικά σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό.

Μετά τη χορήγηση περίπου 475.000 δόσεων, σχεδόν το 42% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer, Moderna ή AstraZeneca ή με το μονοδικό εμβόλιο του εργαστηρίου Johnson & Johnson.

«Σήμερα, φθάσαμε στη συλλογική ανοσία. Το εμβόλιο είναι το όπλο μας εναντίον του ιού», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της μαλτέζικης κυβέρνησης Κρις Φερν.

«Αυτό σημαίνει πως η μετάδοση του ιού, ακόμα κι αν ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, μειώθηκε σημαντικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού έως τα τέλη Ιουλίου.

Η Μάλτα, που έχει καταγράψει περισσότερους από 400 θανάτους από τον νέο κορονοϊό, ξεκινάει την επανεκκίνηση του τουριστικού τομέα της την 1η Ιουνίου. Η χώρα λογαριάζει, επίσης, να καθιερώσει ένα «πιστοποιητικό εμβολιασμού» για την επανέναρξη των πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Η υποχρέωση να φοράει κανείς συνεχώς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να χαλαρώσει από την 1η Ιουλίου.

Η χώρα δεν έχει καταγράψει θανάτους, που σχετίζονται με τον κορονοϊό, εδώ και 3 εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, μετρά τρία νέα κρούσματα την ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ