Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ καταδικάζει τις «προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας»


Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής όσον αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, αναφέρουν τα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν από τους 27.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι η ΕΕ, που διεξήγαγε στρατηγική συζήτηση για την Ρωσία, καταδικάζει τις παράνομες, προκλητικές και διασπαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΕ, των κρατών-μελών της και ευρύτερα. Επαναβεβαιώνει την ενότητα και την αλληλεγγύη της μπροστά σε τέτοιες ενέργειες και τη στήριξή της στους ανατολικούς εταίρους της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Δημοκρατία της Τσεχίας και στηρίζει την αντίδρασή της, αναφέρεται ακόμη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του στις πέντε αρχές που διέπουν την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. Καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνιο.

H ΕΕ θα συνεχίσει τον συντονισμό με τους εταίρους της, προστίθεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ