CDC ΗΠΑ: Προτροπή για εμβολιασμούς covid στα παιδιά με παράλληλη διερεύνηση ήπιων καρδιακών προβλημάτων ως παρενέργεια


CDC ΗΠΑ: Ο πρώην επικεφαλής των CDC προτρέπει τους εμβολιασμούς COVID-19 για παιδιά, καθώς η εταιρεία διερευνά σπάνια καρδιακά προβλήματα «Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία», δήλωσε ο Δρ Richard Besser, πρώην διευθύνων σύμβουλος των CDC. Καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ερευνούν σπάνιες αναφορές για καρδιακά προβλήματα μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων που έλαβαν εμβολιασμούς COVID-19, ένας πρώην επικεφαλής του οργανισμού λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφής σύνδεση με τα εμβόλια και ενθαρρύνει τους γονείς να συνεχίσουν να εμβολιάζουν τα παιδιά.

Ο Δρ. Richard Besser, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Robert Wood Johnson, έκανε πολλές εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα το πρωί, λέγοντας στους ABC και NBC συνδιοργανωτές ότι τα CDC διερευνούν αναφορές μυοκαρδίτιδας – ή ασυνήθιστης φλεγμονής του καρδιακού μυός – αλλά μέχρι στιγμής ο οργανισμός δεν βρήκε αναφερόμενες περιπτώσεις να υπερβαίνουν τα αναμενόμενα βασικά ποσοστά.

Ο Besser εξήγησε ότι μια συμβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια των εμβολίων των CDC αναλύει δεδομένα κάθε εβδομάδα για πιθανές κόκκινες σημαίες και παρόλο που οι αναφορές μυοκαρδίτιδας φαίνεται να βρίσκονται εντός των φυσιολογικών ποσοστών, η επιτροπή αναλύει αναφορές για να βεβαιωθεί ότι το εμβόλιο δεν αποτελεί τη ρίζα. Ένας εκπρόσωπος των CDC είπε ότι μερικές σπάνιες αναφορές για καρδιακά προβλήματα έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν σπάνιες αναφορές για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», δήλωσε ο Ben Haynes, εκπρόσωπος των CDC, σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

“Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι παρενέργειες που μπορεί να παρατηρηθούν μετά από ιογενή λοίμωξη και άλλους τύπους εμβολιασμού.

Οι αναφερόμενες περιπτώσεις φαίνεται να είναι ήπιες και συχνά εξαφανίζονται χωρίς να απαιτείται θεραπεία.”

“Αυτές οι αναφορές είναι σπάνιες δεδομένου του αριθμού των δόσεων εμβολίου που χορηγούνται και τα CDC και η FDA θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να αξιολογούν αναφορές μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας που εμφανίζονται μετά τον εμβολιασμό COVID-19.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αναφέρουν όλες τις περιπτώσεις στη Διαχείριση Σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου.

Τα CDC συνεχίζουν να συνιστά έντονα τον εμβολιασμό COVID -19 για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, δεδομένου του κινδύνου ασθένειας COVID-19 και συναφών, δυνητικά σοβαρών επιπλοκών.

Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε εσάς και την οικογένειά σας από την COVID-19 », αναφέρει η δήλωση.

Τα CDC αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τον αριθμό των αναφερόμενων περιπτώσεων σε αυτό το σημείο.

“Ως παιδίατρος, αυτό που θα έλεγα είναι, ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία.

Αυτό μου λέει ότι το σύστημα λειτουργεί”, δήλωσε ο Besser στους συνοικοδεσπότες του “Good Morning America”.

«Γνωρίζουμε ότι η ίδια η μόλυνση από COVID μπορεί να είναι πολύ σοβαρή… Από την άποψή μου, ο κίνδυνος COVID είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιονδήποτε θεωρητικό κίνδυνο από το εμβόλιο.

Θα έλεγα «προχωρήστε για να επαναφέρουμε τη ζωή μας σε αυτό που θέλουμε να είναι.».

Σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία, υπήρξαν τουλάχιστον 3.742 περιπτώσεις σπάνιας αλλά σοβαρής φλεγμονώδους κατάστασης που σχετίζεται με κορωνοϊό, με 35 σχετικούς θανάτους, από την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τις 3 Μαΐου.

Οι μισές περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 13 ετών, Σύμφωνα με τα CDC.

Η ανάλυση των εμβολιασμών ανά ηλικία δείχνει ότι σχεδόν 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-15 ετών ξεκίνησαν τον εμβολιασμό τις τελευταίες 2 εβδομάδες και πάνω από 600.000 έφηβοι ηλικίας 16-17 ετών ολοκλήρωσαν όλες τις δόσεις την ίδια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια παιδιά έχουν δοκιμαστεί θετικά για την COVID-19 από την αρχή της πανδημίας, και οι νέες εβδομαδιαίες λοιμώξεις μειώνονται σε χαμηλά επίπεδα που δεν παρατηρούνται από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα παιδιά αποτελούν το 1,3% -3,1% όλων των αναφερθέντων νοσηλευτικών και λιγότερο από το 2% όλων των παιδιατρικών περιπτώσεων COVID-19 που έχουν καταλήξει σε νοσηλεία, σύμφωνα με στοιχεία από 24 πολιτείες και τη Νέα Υόρκη.

Τα παιδιά αποτελούσαν λιγότερο από 0,21% όλων των θανάτων που σχετίζονται με την COVID, λέει ο AAP.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ