Ανεβάζουν ρολά γυμναστήρια και catering

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αρμόδια Επιτροπή των ειδικών αίτημα για το άνοιγμα δραστηριοτήτων με ελαστικότερους όρους. 

Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, καθώς και να αυξηθεί, στους άνω των εκατό, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα. Οπως είπε, είναι ένα αίτημα που θα εκφράσει το υπουργείο.

Ο Γεωργιάδης επίσης τόνισε πως επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας, αυτό όμως εξετάζεται ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ αναφορικά με την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είπε πως εάν κριθεί ότι οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test τότε η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη γνώμη των ειδικών. Πάντως ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους, θα είναι περιορισμένος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, τα γυμναστήρια θα αρχίσουν και πάλι να λειτουργούν από τη Δευτέρα 31 Μαΐου σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και υποχρεωτικά δύο self tests για εργαζομένους. Από την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργούν επίσης οι επιχειρήσεις υπηρεσιών ευεξίας (σύμφωνα με τους κανόνες των κέντρων αισθητικής) καθώς και οι επιχειρήσεις catering, χώροι δεξιώσεων κ.λπ. (σε εξωτερικούς χώρους με κανόνες λειτουργίας εστίασης). Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στη λειτουργία των σχολών χορού, σημειώνοντας ότι έχουν υποβάλει αίτημα να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται επίσης να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, ενώ το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων θα είναι προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ