Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε πριν βουτήξετε με ψωρίαση

Το καλοκαίρι μπορεί να έρθει ως τεράστια ανακούφιση όταν έχετε ψωρίαση. Η ηλιοφάνει είναι φίλος για το φολιδωτό δέρμα. Οι υπεριώδεις ακτίνες (UV) ενεργούν σαν θεραπεία φωτός, καθαρίζοντας και δίνοντάς σας το λείο δέρμα που σας λείπει. Ωστόσο, πάρα πολύς χρόνος στον ήλιο μπορεί να κοστίσει στο δέρμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη η προσοχή εάν πρόκειται να απολαύσετε μια μέρα στην παραλία.

Περιορίστε το χρόνο σας στον ήλιο

Το φως του ήλιου είναι καλό στο καθάρισμα της ψωρίασης. Οι ακτίνες UVB επιβραδύνουν τα υπερφορτισμένα κύτταρα του δέρματος από τον πολλαπλασιασμό υπερβολικά. Ωστόσο πρέπει να εκθέσετε το δέρμα σας αργά για το μέγιστο αποτέλεσμα. Ξαπλώνετε για 15 λεπτά τη φορά μέσα στην ημέρα για μερικές εβδομάδες. Η ηλιοθεραπεία για ώρες μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάθε φορά που έχετε ένα ηλιακό έγκαυμα, η ερυθρότητα που μοιάζει με αστακό που βλέπετε και αισθάνεστε είναι βλάβη στο δέρμα. Τα ηλιακά εγκαύματα και άλλοι τραυματισμοί του δέρματος ερεθίζουν το δέρμα σας, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εκρήξεις ψωρίασης.

Φοράτε αντηλιακό

Αν σκοπεύετε να περάσετε μια μέρα στην παραλία, τα αντηλιακά και τα προστατευτικά από τον ήλιο ρούχα είναι απαραίτητα για την τσάντα παραλίας. Επιλέξτε ένα ανθεκτικό στο νερό αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF). Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό 30 SPF ή υψηλότερο και να καθίσετε στη σκιά τις περισσότερες φορές. Απλώστε ένα παχύ στρώμα σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα 15 λεπτά πριν βγείτε έξω. Εφαρμόστε ξανά κάθε 2 ώρες ή όποτε κάνετε μια βουτιά νερό. Το αντηλιακό είναι ένα μόνο στοιχείο καλής προστασίας από τον ήλιο. Φορέστε επίσης ένα καπέλο με φαρδύ γείσο, προστατευτικά UV και γυαλιά ηλίου ως επιπλέον ασπίδες έναντι του ήλιου.

Κολυμπήστε στο νερό

Το αλμυρό νερό δεν βλάπτει την ψωρίασή σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να παρατηρήσετε κάποια εκκαθάριση μετά από μια βουτιά στον ωκεανό. Για αιώνες, άτομα με ψωρίαση και δερματικές παθήσεις ταξίδεψαν στη Νεκρά Θάλασσα για να απολαύσουν τα πολύ αλμυρά νερά της. Είναι πιο πιθανό ότι το μαγνήσιο και άλλα μέταλλα στο θαλασσινό νερό (όχι το αλάτι) είναι υπεύθυνα για την εκκαθάριση του δέρματος. Αλλά το αλάτι θα μπορούσε να βοηθήσει να απαλλάξει αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Εάν κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα, κάντε ένα ζεστό ντους μόλις φτάσετε στο σπίτι. Στη συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα για να αποφύγετε το στέγνωμα του δέρματός σας.

Μείνετε στη σκιά

Η θερμότητα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να σας αφήσει φαγούρα. Προσπαθήστε να αποφύγετε την παραλία σε εξαιρετικά ζεστές μέρες. Φέρτε ένα ψυγείο γεμάτο με νερό. Θα σας κρατήσει ενυδατωμένο και δροσερό, κάτι που θα μπορούσε να αποτρέψει την εκδήλωση της ψωρίασης. Φέρτε επίσης μια ομπρέλα. Αξίζει να την κουβαλήσετε, γιατί θα σας δώσει ένα σκιερό σημείο όπου μπορείτε να υποχωρήσετε ανάμεσα στις ώρες αιχμής του ήλιου από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here