Υπνική άπνοια : Κίνδυνος ανάπτυξης αρτηριακής πίεση στους έφηβους


Τα παιδιά των οποίων η άπνοια ύπνου εξαφανίζεται στην εφηβεία δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο, σύμφωνα με τη μελέτη. Αποφρακτική άπνοια ύπνου, όταν η αναπνοή σταματά κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα προβλήματα αρτηριακής πίεσης έχουν συνδεθεί στο παρελθόν. Αλλά λίγοι ερευνητές είχαν εξετάσει προσεκτικά, μακροπρόθεσμα το πρόβλημα στα παιδιά.

Οι τύποι που χωρίζεται η άπνοια ύπνου

  •  Υπάρχουν τρεις τύποι άπνοιας ύπνου , σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής ύπνου, με την αποφρακτική άπνοια ύπνου η οποία προκαλείται από την απόφραξη των αεραγωγών και που είναι και η πιο συνηθισμένοι. Η ακαδημία εκτιμά ότι η άπνοια ύπνου επηρεάζει σχεδόν 30 εκατομμύρια ενήλικες, με τις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν διαγνωστεί .

 Επηρεάζει επίσης πολλά παιδιά.

  • Η νέα μελέτη εξέτασε 421 παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία παρακολουθήθηκαν όλη τη νύχτα σε εργαστήριο ύπνου. Από αυτά τα παιδιά, περίπου το 12% είχε τουλάχιστον ήπια αποφρακτική άπνοια ύπνου.
  • Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια παρακολούθησης, όταν τα περισσότερα παιδιά ήταν μεταξύ 12 και 19 ετών, η άπνοια ύπνου είχε εξαφανιστεί σε λίγο περισσότερο από τα μισά από αυτά. Τα παιδιά ξεπερνούν συχνά το πρόβλημα.
  • Τα παιδιά των οποίων η άπνοια ύπνου παρέμεινε στην εφηβεία είχαν 2,9 φορές υψηλότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση από τα παιδιά που δεν είχε ποτέ το πρόβλημα.

Τα προβλήματα που δημιουργούν αποφρακτική υπνική άπνοια

  • Η αποφρακτική άπνοια ύπνου μπορεί να προκληθεί από προβλήματα όπως η διόγκωση των αμυγδαλών ή των αδενοειδών σε ορισμένα παιδιά, αλλά η παχυσαρκία είναι ένας κρίσιμος παράγοντας.
  • Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση είναι επειδή έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου , ακόμη και μετά τον έλεγχο για άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία.
  • Ο ύπνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία είναι συνυφασμένοι παράγοντες στις καρδιακές παθήσεις. Σε ένα νεαρό άτομο, τέτοιοι παράγοντες γίνονται πρόδρομοι για πιο προχωρημένες καρδιακές παθήσεις στην ενηλικίωση, εάν δεν αντιμετωπιστούν.
  • Επειδή η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη, η προσοχή στην ποιότητα του ύπνου ενός παιδιού είναι σημαντική και η διάγνωση της άπνοιας δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ακολουθεί βίντεο για την υπνική άπνοια ύπνου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ