Σεξουαλική ζωή : Κρατήστε την ενεργή ακόμα και αν έχετε καρδιακά προβλήματα


Η αναπροσαρμογή στην καθημερινή ζωή μπορεί να είναι δύσκολη για τους  ασθενείς με καρδιακές παθήσεις . Αναρωτιέστε για τα πάντα: Πρέπει να φάω αυτό το φαγητό; Μπορώ να κάνω αυτή τη δραστηριότητα; Μπορεί το σώμα μου να αντιμετωπίσει το άγχος; Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική δήλωση που εκδόθηκε από την American Heart Association, είναι πιθανώς ασφαλές να κάνετε σεξ εάν η καρδιαγγειακή σας νόσος έχει σταθεροποιηθεί.

Picture of young couple having relationship problems crisis

Καρδιαγγειακά συμβάντα – όπως καρδιακές προσβολές  ή πόνος στο στήθος που προκαλείται από καρδιακές παθήσεις -,σπάνια συμβαίνουν κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, επειδή η σεξουαλική δραστηριότητα είναι συνήθως για μικρό χρονικό διάστημα.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε διαγνωστεί με καρδιαγγειακή νόσο:

  • Ζητήστε από το γιατρό σας να σας αξιολογήσει πριν συνεχίσετε τη σεξουαλική δραστηριότητα.
  • Εάν είχατε καρδιακή ανεπάρκεια  ή καρδιακή προσβολή, η καρδιακή αποκατάσταση  και η τακτική σωματική δραστηριότητα  μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με τη σεξουαλική δραστηριότητα.

  • Εάν είστε γυναίκα που σκέφτεται να ξεκινήσει τον έλεγχο των γεννήσεων ή να μείνει έγκυος, φροντίστε να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.
  • Εάν αντιμετωπίζετε σεξουαλική δυσλειτουργία, ρωτήστε το γιατρό σας για να δείτε εάν θα μπορούσε να σχετίζεται με καρδιαγγειακές παθήσεις ή με άγχος, κατάθλιψη ή άλλους παράγοντες.
  • Μην παραλείψετε τα φάρμακα  που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα καρδιαγγειακά συμπτώματα επειδή ανησυχείτε ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή ή τη λειτουργία σας. Η υγεία της καρδιάς σας πρέπει να έρθει πρώτη!
  • Τα φάρμακα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας είναι γενικά ασφαλή, αν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν λαμβάνετε θεραπεία με νιτρικά άλατα για πόνο στο στήθος λόγω στεφανιαίας νόσου . Επίσης, δεν πρέπει να χορηγούνται 24-48 ώρες από τη χρήση στυτικής δυσλειτουργίας φαρμάκου (ανάλογα με το φάρμακο που χρησιμοποιείται).
  • Εάν είστε γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση με καρδιαγγειακά νοσήματα, είναι γενικά ασφαλές να χρησιμοποιείτε οιστρογόνα που έχουν τοποθετηθεί τοπικά ή κολπικά για τη θεραπεία επώδυνης επαφής.

Ακολουθεί βίντεο για την σεξουαλική ζωή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ