Διατροφή : Μάθετε την διαφορά επεξεργασμένων από μη επεξεργασμένων τροφίμων


Τα μικρά καρότα μωρών που παίρνετε σε ένα σούπερ μάρκετ . Έτσι είναι τα κατεψυγμένα λαχανικά, ή ακόμη και το μπρόκολο που έχει κοπεί σε ανθοπωλεία. Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα προχωρούν περισσότερο. Οι διατροφολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο πριν από περίπου 10 χρόνια, και πάλι, οι ορισμοί διαφέρουν.

Ένα σύστημα ταξινόμησης δίαιτας που ονομάζεται NOVA το συνοψίζει ως “σνακ, ποτά, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα προϊόντα που δημιουργήθηκαν ως επί το πλείστον ή εξ ολοκλήρου από ουσίες που εξήχθησαν από τρόφιμα ή προέρχονταν από συστατικά τροφίμων με λίγο ή καθόλου άθικτο φαγητό.”

Πως δομούνται τα επεξεργασμένα τρόφιμα

  • Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που ονομάζονται επίσης πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορεί να είναι φθηνά, βολικά και νόστιμα. Αλλά μπορεί να έχουν πολλούς εξευγενισμένους υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και αλάτι. Παρόλο που οι συντάκτες του συστήματος NOVA ισχυρίζονται ότι ορισμένα πρόσθετα μπορεί να είναι μη ασφαλή, τυχόν πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα πρέπει να περάσουν δοκιμές ασφαλείας από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.
  • Τείνουν επίσης να συσκευάζουν πολλές θερμίδες σε κάθε δάγκωμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να τρώτε πολύ πριν αισθανθείτε γεμάτο.

Ασφαλή τα βιομηχανικά συστατικά

  • Όταν τέτοιοι παράγοντες είναι ο στόχος, χιλιάδες ίχνη θρεπτικών συστατικών αφαιρούνται. Τα πρόσθετα όπως οι γαλακτωματοποιητές και οι σταθεροποιητές πετιούνται. Αυτά τα βιομηχανικά συστατικά θεωρούνται ασφαλή, αλλά τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά τους δεν είναι γνωστά.
  • Η βαριά επεξεργασία μπορεί επίσης να απομακρύνει τις ίνες, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χωνεύει τα τρόφιμα και επηρεάζει τα φιλικά βακτήρια του εντέρου.

Μεταποιημένα και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχει ανάγκη ο σύγχρονος κόσμος

  • Στον σύγχρονο κόσμο, θα χρειαζόμαστε μεταποιημένα τρόφιμα, ακόμη και εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι υγιεινά. Αλλά θέλει οι κατασκευαστές να ξανασκεφτούν τους στόχους τους ακόμη και όταν οι ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν πώς αυτά τα τρόφιμα επηρεάζουν τους ανθρώπους.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα επεξεργασμένα και μη τρόφιμα

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ