Ποιοι κερδίζουν περισσότερο από τη μείωση της προκαταβολής φόρου


Η Ελλάδα προχώρησε τόσο στην μείωση του σχετικού συντελεστή σε 22% από 24% για το 2021 και εφεξής όσο και στην μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα από 100% σε 80% με πρώτη εφαρμογή στα εισοδήματα που θα προκύψουν εντός του 2021.

Ειδικά για τα εισοδήματα του 2020, δηλαδή της χρονιά για την οποία τώρα θα υποβληθούν οι δηλώσεις, η προκαταβολή φόρου των νομικών προσώπων μειώνεται σε 70%.

Μάλιστα, η μείωση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ανέρχεται σε 45% (μειώθηκε από 100% σε 55%).

Περαιτέρω, η απαλλαγή από την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης επεκτείνεται και θα καταλαμβάνει επιπλέον τα εισοδήματα φυσικών προσώπων που αποκτώνται εντός του 2021 και προέρχονται από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη θεσπισθεί η απαλλαγή του εισοδήματος φυσικών προσώπων από μισθωτή εργασία στον ιδιωτικό τομέα για το 2021 ενώ προβλέφθηκε η συνέχισή της και για το 2022. Εξαιρέθηκαν της ανωτέρω απαλλαγής τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία στον δημόσιο τομέα και οι συντάξεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ