Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Πρέσβης των ΗΠΑ


Τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ υποδέχθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με αφορμή το επικείμενο 10th Greek Investment Forum in NY που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Αθηνών στις 8 – 11 Ιουνίου.

Ο Τζέφρι Πάιατ κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Καλωσορίζοντας τον Πρέσβη των ΗΠΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης τόνισε την πολύπλευρη και ουσιαστική στήριξη που όλα αυτά τα χρόνια παρέχει ο Τζέφρι Πάιατ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, όχι μόνο με την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και με το ενδιαφέρον και την ενθάρρυνση της νεοφυούς και καινοτόμου ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Ειδική αναφορά έγινε από τον κ. Λαζαρίδη στην εξαρχής υποστήριξη από τον Τζέφρι Πάιατ του προγράμματος Roots που στηρίζει στην Ελλάδα τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, το οποίο πλέον είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο μέσω της Global Federation of Competitiveness Councils (GFCC).

Στον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο που ο Τζέφρι Ρος Πάιατ έχει διαδραματίσει στη διαμόρφωση των άριστων ελληνοαμερικανικών σχέσεων αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος.

«Αυτή είναι μια στιγμή μεγάλης ευκαιρίας για την Ελληνοαμερικανική σχέση και ειδικότερα για τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις. Η Πρεσβεία και εγώ θα κάνουμε ότι μπορούμε σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συνεχίσουμε να διευκολύνουμε ευκαιρίες στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και να οδηγήσουμε τη σχέση μας σε υψηλότερα επίπεδα» δήλωσε ο κ. Πάιατ προσθέτοντας: «Όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους επί τη ευκαιρία της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να συνεργασθούν με την Ελλάδα, προκειμένου να επιδιώξουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία. Καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο μετά την πανδημία, η Ελλάδα είναι σε σχετικά καλή θέση προκειμένου να ανακάμψει από το οικονομικό σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ