Θετικός ο Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Τσαβούσογλου: Θα είμαι στα Χανιά, αν έρθει ευχαρίστως…


Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε πως έχει την καλή διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αν ο τελευταίος πραγματοποιήσει ταξίδι στην Ελλάδα.

Στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στις Βρυξέλλες μίλησε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να φτάνει στην Ελλάδα στο τέλος του μήνα και να συναντά τον πρωθυπουργό στα Χανιά.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ», απάντησε.

Επίσης ανέφερε ότι στη σύνοδο κορυφής ο Ιταλός πρωθυπουργός έθιξε το ζήτημα της μετανάστευσης και πάλι. «Είναι ζήτημα που μονίμως μας αφορά. Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια που έχει δρομολογήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ισπανία είμαστε όλοι εγρήγορση, ειδικά όταν έχουμε κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές», συμπλήρωσε.

Τηλεδιάσκεψη Ελλάδας – Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης 26 – 27 Μαΐου

«Aνακοινώνεται ότι τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας θα πραγματοποιήσουν τον 4ο κύκλο συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), από 26 έως 27 Μαΐου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΥΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία αυτή είχε επιτευχθεί από τον Απρίλιο, όμως, δεν είχε ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία των συναντήσεων. Αυτό έγινε σήμερα (25.05) από το ΥΕΘΑ και πλέον αναμένονται οι εξελίξεις.

Για συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα μιλούν οι Τούρκοι

Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, είναι έτοιμη να ανακοινωθεί και η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη «Yeni Safak», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει αποδεχθεί πρόσκληση του Νίκου Δένδια έτσι ώστε να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα και να συναντηθεί μαζί του στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η συνάντηση θα έχει αντικείμενο συζήτησης τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην Τουρκία, ωστόσο, κι άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως το ραντεβού Δένδια – Τσαβούσογλου δεν θα είναι απλά εθιμοτυπικό αλλά θα έχει έναν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα για μια ενδεχόμενη συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ