Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Το πρώτο κρούσμα στην Αμερική

Ένας άντρας σε ηλικία 20 ετών από το Κολοράντο είναι ο πρώτος Αμερικανός που είναι γνωστό ότι έχει μολυνθεί με μια νέα παραλλαγή κορωνοϊού που εμφανίστηκε αυτό το φθινόπωρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας ανησυχία ότι ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος θα μπορούσε να εξαπλωθεί ευρέως σε ολόκληρη τη χώρα.

Το εργαστήριο του Κολοράντο επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής είχε τη μεταλλαγμένη μορφή του ιού, γνωστού ως B.1.1.7, και ενημέρωσε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κολοράντο Jared Polis σε δήλωση την Τρίτη.

Ο μολυσμένος άντρας δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού, προκαλώντας τους υπαλλήλους υγείας να βρουν την πιθανή πηγή μόλυνσης και να εντοπίσουν άλλους που ενδέχεται να διατρέχουν κίνδυνο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απομόνωση στο Elbert County, που βρίσκεται στα μισά του δρόμου μεταξύ Ντένβερ και Κολοράντο Σπρινγκς.

“Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτήν τη νέα παραλλαγή Covid, αλλά επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν τον κόσμο ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτική”, δήλωσε ο Polis. «Η υγεία και η ασφάλεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την περίπτωση, καθώς και όλους τους δείκτες Covid-19».

Στις 24 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι απαιτεί από επιβάτες που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο να δείξουν απόδειξη αρνητικής δοκιμής για κορωνοϊό. Περιοχές από το Χονγκ Κονγκ προς τον Καναδά έχουν αναστείλει προσωρινά τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα παραλλαγή ήταν υπεύθυνη για το 62% των μολύνσεων Covid-19 στο Λονδίνο την εβδομάδα που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου, από 28% στις αρχές Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Paul Hunter, καθηγητή ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της East Anglia στο Norwich.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here