Pfizer Συγχορήγηση Εμβόλια: Ο ενισχυτικός εμβολιασμός covid -19 και ο πνευμονιοκοκκικός δοκιμάστηκαν σε ηλικιωμένους


Pfizer Συγχορήγηση Εμβόλια: Οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει «εκπληκτική πρόοδο» στον αγώνα κατά της COVID-19 Οι πρώτοι συμμετέχοντες ηλικίας 65 ετών και άνω έχουν λάβει εμβολιασμούς σε μια νέα μελέτη που αξιολογεί τη συγχορήγηση ενός πνευμονιοκοκκικού εμβολίου μαζί με ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID-19, ανακοίνωσε η Pfizer τη Δευτέρα. Οι ερευνητές της δοκιμής στοχεύουν να μελετήσουν την ασφάλεια και την προκύπτουσα ανοσοαπόκριση, μετά από έως και έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό σε συμμετέχοντες.

Η δοκιμή περιλαμβάνει 600 ενήλικες που έχουν προσληφθεί από την προηγούμενη δοκιμή εμβολίου COVID-19 της εταιρείας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να λάβουν και τα δύο εμβόλια COVID-19 τουλάχιστον έξι μήνες πριν από τη συμμετοχή τους στη νέα μελέτη, δήλωσε η Pfizer σε δήλωση. Οι συμμετέχοντες ανατέθηκαν τυχαία σε μία από τις ακόλουθες ομάδες: Πνευμονοκοκκικό εμβόλιο και μια τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19 της Pfizer – Πνευμονοκοκκικό εμβόλιο και εικονικό φάρμακο και τρίτη δόση του εμβολίου COFID-19 της Pfizer και εικονικό φάρμακο

Στις κλινικές δοκιμές στα τελευταία στάδια των κατασκευαστών εμβολίων, απαγορεύτηκε στους συμμετέχοντες να λάβουν εμβόλια 14 ημέρες πριν και 14 ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου COVID-19, είπε ο Δρ. Greg Poland, καθηγητής ιατρικής και μολυσματικών ασθενειών στην κλινική Mayo και διευθυντής του Mayo

“Τώρα που έχουμε μελέτες αποτελεσματικότητας σε πραγματικό κόσμο, το ζήτημα είναι, που είναι πολύ ενοχλητικό, δεδομένου του αριθμού των ανθρώπων, λόγω της πανδημίας, που βρίσκονται πίσω από το καθεστώς ανοσοποίησής τους, ιδίως για παιδιά και ηλικιωμένους”, εξήγησε ο Poland.

“Έτσι, αυτές οι μελέτες έχουν σχεδιαστεί για να εξετάσουν την ασφάλεια και τυχόν παρεμβολές στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου COVID όταν το συγχορηγείτε, με άλλα λόγια σε ένα χέρι παίρνετε το εμβόλιο COVID, στον άλλο βραχίονα παίρνετε το πνευμονιοκοκκικό σας εμβόλιο.

O Poland λέει ότι η συγχορήγηση ορίζεται ως εμβολιασμός στο ίδιο χέρι σε απόσταση τουλάχιστον 1 ίντσας, αν και οι ερευνητές συνήθως προτιμούν να συγχορηγούν εμβόλια σε διαφορετικά άκρα για να αποφύγουν τη σύγχυση τοπικών αντιδράσεων.

Μερικές φορές οι αποδέκτες εμβολίων αναπτύσσουν δερματικό εξάνθημα μετά τον εμβολιασμό, οπότε η συγχορήγηση στο ένα χέρι μπορεί να δυσκολεύσει να γίνει διάκριση μεταξύ πιθανών αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, η πνευμονιοκοκκική νόσος προκαλείται από έναν κοινό τύπο μικροβίων, που εξαπλώνεται μέσω βήχα ή φταρνίσματος.

Η επακόλουθη ασθένεια είναι συνήθως ήπια, αλλά μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα όπως λοιμώξεις του αυτιού, του πνεύμονα, του αίματος ή του εγκεφάλου.

Ενώ όλοι χρειάζονται πνευμονιοκοκκικά εμβόλια, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μωρά, ενήλικες άνω των 65 ετών και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και υποκείμενες συνθήκες υγείας, λέει το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

Οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό περιλαμβάνουν πόνο στο χέρι ή πυρετό και συνήθως υποχωρούν σε αρκετές ημέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ