Σεξουαλική παρενόχληση: Μετανιωμένος εμφανίζεται ο δάσκαλος – Θα ανοίξουν στόματα;


Στο σπίτι του σε προάστιο της νοτιοανατολικής Αττικής επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης ο 48χρονος δάσκαλος, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική αποπλάνηση μαθητριών του Δημοτικού.

Ο 48χρονος ζει μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ενώ ξεκαθάρισε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν επιθυμεί ούτε να καταγραφεί από κάμερες ούτε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Οι Αρχές, πάντως, θα συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί εάν είχε στείλει μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και σε άλλες μαθήτριες (πλην των τριών) κατά το παρελθόν. Η σύλληψή του από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής έγινε γνωστή σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, και έτσι οι Αρχές δεν αποκλείουν «να ανοίξουν στόματα» (σε περίπτωση βέβαια που υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις).

Ο 48χρονος χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές για να συνομιλεί με τις ανήλικες μαθήτριές του (σύμφωνα τουλάχιστον με το κατηγορητήριο). Το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πόρισμα της οποίας θα κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και θα δείξει εάν υπήρχαν και άλλα σεξουαλικά μηνύματα προς άλλες μαθήτριες.

Φράσεις όπως «εάν ήμουν στην ηλικία σου θα τα φτιάχναμε» και «είσαι ωραίο κορίτσι», που φέρεται να απέστειλε σε ανήλικες προκαλούν αποτροπιασμό.

Κατά την απολογία του ο 48χρονος υποστήριξε ότι έστελνε μηνύματα σε μαθήτρια, χωρίς να έχει πρόθεση να την παρενοχλήσει. «Απάντησα στα μηνύματα της μαθήτριας, γιατί το κορίτσι μου έκανε παράπονα για ένα αγόρι για το οποίο έτρεφε συναισθήματα. Της έκανα κομπλιμέντα γιατί ήθελα να της τονώσω με κάποιο τρόπο το ηθικό. Δεν ήθελα να παρενοχλήσω κανένα κορίτσι. Ζητώ συγνώμη από τις ίδιες και τις οικογένειές τους», φέρεται να είπε.

Παράλληλα, όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του 48χρονου δασκάλου έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας για την προστασία του μαθητών του σχολείου.

Ο 48χρονος αφέθηκε χθες Τρίτη ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο ΑΤ , της απαγόρευσης προσέγγισης των τριών μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ. Κατηγορείται για δύο πλημμελήματα: Κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ