Στα 39.410 δολάρια το Bitcoin, παρά τις κινεζικές πιέσεις


Μικρή άνοδο στα 39.410 δολάρια σημειώνει στις συναλλαγές της Τετάρτης το Bitcoin παρά τις ειδήσεις πως το κινεζικό καθεστώς σκληραίνει τη στάση του έναντι όσων εμπλέκονται στην εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος.

Σήμερα έγινε γνωστό πως περιοχές της Κίνας πρότειναν αυστηρές ποινές σε εταιρείες και άτομα που εμπλέκονται στην εξόρυξη ψηφιακών νομισμάτων, κινούμενες στην κατάργηση της σχετικής πρακτικής. Αυστηρές τιμωρίες θα επιβληθούν και σε άτομα που εμπλέκονται στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω ψηφιακών νομισμάτων.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση της κινεζικής κυβέρνησης πως είναι απαραίτητο να παύσει η εξόρυξη Bitcoin και η εμπορική χρήση του, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση των κινδύνων που απορρέουν από το κρυπτονόμισμα στον κοινωνικό τομέα.

Οι κινεζικές κυρώσεις στοχεύουν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου που ασχολούνται με την εξόρυξη του εικονικού νομίσματος. Η Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Εσωτερικής Μογγολίας δήλωσε σήμερα ότι αυτές οι εταιρείες θα μπορούσαν να χάσουν τις άδειές τους εάν αποδειχθεί πως ασχολούνται με την εξόρυξη Bitcoin.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ