Άνοιγμα σχολείων: Πλατφόρμα για τεστ και λήξη μαθημάτων σε διαφορετικές ώρες

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έθεσε στη χθεσινή, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πρόταση – πακέτο για το άνοιγμα των σχολείων.

Η πρόταση της υπουργού αφορά τη δημιουργία πλατφόρμας για τεστ σε καθηγητές όλων των βαθμίδων και μαθητές Λυκείου, καθώς οι ηλικίες 16 ετών και άνω έχουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και κινητικότητα σε σχέση με μαθητές σε μικρότερες ηλικίες.

Πρόκειται για πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί στο πλαίσιο του testing,gov.gr και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να προχωρά σε αίτηση και να κάνει το τεστ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά προτίμηση στις 8/1 με τη συζήτηση ωστόσο να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Πάντως η κυρία Κεραμέως έχει θέσει και άλλα ζητήματα στο τραπέζι, όπως αυτό της λήξης των μαθημάτων με χρονική απόκλιση, ιδίως στις μικρότερες τάξεις, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις εξόδους των σχολικών κτιρίων, ενώ παράλληλα για τον ίδιο λόγο, σε όποια κτίρια είναι εφικτό η είσοδος και η έξοδος θα μπορεί να γίνεται από διαφορετικές πόρτες.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις 4/1, οπότε και θα γίνει νέα συνεδρίαση.

ΠΗΓΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμαθα ο κοπριτης ο Χατζηνικολαου,προσπαθει να σε βγαλει λαδι με τις απατεωνιες που κανεις.Τελικα δε μπρεσε να συγκρατησει τη γλιτσα του,το’παιζε και δημοσιογραφος υπερανω,ο σκουληκας.

  2. Αντε να γλιτωσεις και τα φραγκα για τα ταμπλετ.Δωστα σε κανενα μεγαλολαμογιο που πειναει,σκατοψυχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here