Εμβόλιο κορωνοϊός : Σπάνιες οι πρωτοποριακές λοιμώξεις λέει το CDC


 Περισσότερα από 130 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 10.262 πρωτοποριακές λοιμώξεις, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων . Μια πρωτοποριακή λοίμωξη συμβαίνει όταν κάποιος δοκιμάσει θετικό για κοροναϊό περισσότερες από 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna ή τη μοναδική λήψη Johnson & Johnson.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών δεν έχει συμπτώματα
  • Περίπου το ένα τέταρτο των επαναστατικών περιπτώσεων δεν είχε συμπτώματα – πιθανότατα εντοπίστηκαν μέσω δοκιμών ρουτίνας, το CDC βρήκε σε έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Από τα 955 άτομα που νοσηλεύτηκαν, περίπου το ένα τρίτο ήταν στο νοσοκομείο για λόγους που δεν σχετίζονται με το Covid-19 ή ήταν ασυμπτωματικοί. Περίπου 160 άτομα, ή 2 τοις εκατό, πέθαναν. Είκοσι οκτώ από τους θανάτους δεν είχαν σχέση με τον Covid-19. Το CDC δεν ανέφερε εάν οι άνθρωποι είχαν υποκείμενες καταστάσεις ή συννοσηρότητες όπως η παχυσαρκία.

Τι έπαιξε ρόλο στις μεταλλάξεις

  • Μέσω της γονιδιωματικής αλληλούχησης, το CDC διαπίστωσε ότι πολλές παραλλαγές ανησυχίας έπαιξαν ρόλο στις περισσότερες από τις πρωτοποριακές περιπτώσεις. Η παραλλαγή B.1.1.7 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο συνδέθηκε με το 57% των περιπτώσεων και το ένα τέταρτο οφείλεται στο B.1.429, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια. Ένα μικρό ποσοστό αλληλουχιών περιπτώσεων προκλήθηκε από το P.1 από τη Βραζιλία και το B.1.315 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.
  • Οι πρωτοποριακές λοιμώξεις θα συμβούν καθώς τα εμβόλια δεν είναι 100% αποτελεσματικά.
  • Πολλές πρωτοποριακές λοιμώξεις ήταν ασυμπτωματικές, πολλοί νοσηλευόμενοι ασθενείς ήταν εκεί για λόγους που δεν σχετίζονται με τον ιό και γενικά υπήρχαν πολύ λίγοι θάνατοι.
  • Στις περιπτώσεις που ήταν θετικές μετά από πλήρη εμβολιασμό,  θα ήθελε να δει πληροφορίες σχετικά με το κατώφλι του κύκλου των περιπτώσεων, μια τιμή που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα του ιού που έφεραν οι ασθενείς.

Ακολουθεί βίντεο για τα εμβόλια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ