Ακρόπολη: «Πράσινο φως» από το ΚΑΣ στον Dior για φωτογράφιση στον ιερό βράχο


«Ναι» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο μόδας Christian Dior για φωτογράφιση μοντέλων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Θετική ήταν η απάντηση που έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στον οίκο μόδας Christian Dior για τη φωτογράφιση μοντέλων στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δόθηκε άδεια για κινηματογράφηση στην Ακρόπολη.

Στο σκεπτικό του το ΚΑΣ φέρεται να αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα εγκρίθηκε με αυστηρούς όρους το αίτημα για φωτογράφιση και κινηματογράφηση σε Αρχαία Αγορά, Ηρώδειο, ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ναό του Δία στην αρχαία Νεμέα.

Την Πέμπτη το ΚΑΣ αναμένεται να συζητήσει το αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022», που θα είναι και το επίκεντρο της δράσης και της παρουσίασης του οίκου και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951, προγραμματίζεται για τις 14 και 15 Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ