Γήρανση : Συμβουλές για υγιή επίτευξη της


Μία από αυτές τις αλλαγές είναι η μείωση της παραγωγής λαδιού, καθιστώντας το δέρμα πιο ξηρό, καθιστώντας έτσι την ενυδατική κρέμα πιο σημαντικό μέρος της καθημερινής αγωγής. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι η ανάγκη προσαρμογής του σχήματος με την πάροδο του χρόνου με τις ανάγκες του δέρματος.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

  •  Με την ηλικία, το δέρμα είναι λιγότερο ικανό να διορθώσει τη βλάβη του DNA που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες από την υπεριώδη ακτινοβολία, καθιστώντας την προστασία από τον ήλιο ακόμη πιο σημαντική. Όταν απολαμβάνετε δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, φροντίστε να εφαρμόζετε αντηλιακό σε όλα τα δέρματα που δεν καλύπτουν τα ρούχα. Το καλύτερο αντηλιακό είναι αυτό που παρέχει προστασία ευρέος φάσματος, τουλάχιστον SPF 30 και είναι ανθεκτικό στο νερό.

 Πλένετε και ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα σας

  • Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό. Χάνει επίσης ελαστικότητα του και αυτό είναι  κάτι που μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση και λεπτές γραμμές. Είναι σημαντικό να ξεπλένετε τη βρωμιά  που συσσωρεύεται καθημερινά, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Φροντίστε να εφαρμόσετε αντηλιακό ποιότητας με SPF 30+ το πρωί και κρέμα ρετινόλης το βράδυ. Αφιερώστε χρόνο για να δημιουργήσετε μια ρουτίνα και μην την αγνοήσετε. Εξίσου σημαντικό με το πλύσιμο είναι ενυδατικό. Η ενυδατική κρέμα σφραγίζει το νερό στο δέρμα μας, το οποίο στη συνέχεια ελαχιστοποιεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών, διατηρώντας το ελαστικό και υγιές. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, θα πρέπει να ενυδατώνετε 1-2 φορές την ημέρα.

 Σταματήστε το κάπνισμα / περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ

  • Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα είναι καταστροφικό για τους πνεύμονές μας, αλλά συνειδητοποιήσατε ότι το κάπνισμα επηρεάζει επίσης πολύ το δέρμα σας; Ο καπνός είναι γεμάτος τοξίνες που κάνουν το δέρμα σας να γερνά γρηγορότερο με πρόωρες λεπτές γραμμές, ρυτίδες και δερματικό δέρμα.

Ακολουθεί βίντεο για την γήρανση της επιδερμίδας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ