Προσφυγή στο ΣτΕ για τα υποχρεωτικά τεστ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Αίτηση ακύρωσης κατά του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Συγκεκριμένα, μια εργαζόμενη στην γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή αρνείται να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο COVID-19, προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του κορωνοϊού.

Η ίδια περιγράφει ότι ενημερώθηκε από τους αρμοδίους της στρατιωτικής υπηρεσίας, ότι εάν δεν υποβληθεί στον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη στην εργασία της. Η προσφεύγουσα αναφέρει ότι η επίμαχη κ.υ.α. προβλέπει την υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και την ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος, χωρίς να προηγουμένως να ερωτηθεί αν συναινεί σε αυτό.

Μάλιστα, απέστειλε επιστολή στην υπηρεσία της και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι η επίμαχη ΚΥΑ είναι αντισυνταγματική, παράνομη, κ.λπ., λόγω της καταστρατήγησης του συνταγματικού θεμελιώδους δικαιώματός της να προστατεύει τα προσωπικά της δεδομένα.

Στην αίτηση ακύρωσης, αναφέρει ότι παραβιάζεται ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε., μια σειρά άρθρων του Συντάγματος (2, 4, 5, 9Α και 22), προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά της, προσβάλλονται τα δικαιώματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της, κ.λπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ