Κύπρος Μοντέλο: Δεν αισθανόταν καλά μετά το εμβόλιο της AstraZeneca και τελικά έφυγε από τη ζωή


Κύπρος Μοντέλο: Το μοντέλο από τη Βρετανία Στεφανί Ντιμπουά λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της εξέφραζε δημοσίως ότι δεν αισθανόταν καλά, αφότου είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τον θάνατο της 39χρονης Βρετανίδας Stephanie Dubois, η οποία παρουσίασε θρόμβωση και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι ήδη έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου της.

To μοντέλο από τη Βρετανία, που λίγες ημέρες πριν τον θάνατό της εξέφραζε δημοσίως ότι δεν αισθανόταν καλά, αφότου είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca στις 6 Μαΐου. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Στις αναρτήσεις της στο Facebook, έγραφε πόσο άσχημα ένιωσε μετά την πρώτη δόση, επισημαίνοντας ότι ήταν άρρωστη τις επόμενες ημέρες.

Στις 14 Μαΐου, η Dubois έκανε μια δεύτερη δημόσια δημοσίευση σχετικά με την κατάστασή της, αποκαλύπτοντας ότι είχε ξυπνήσει με ρίγη, πόνο στις αρθρώσεις, ζάλη, πονοκέφαλο και δυσκολία στην αναπνοή. Η ίδια νόμιζε ότι είχε κολλήσει Covid-19, αλλά είχε κάνει τεστ, το οποίο είχε βγει αρνητικό.  Ο θάνατος της γυναίκας, η οποία ζούσε στην Κύπρο τους τελευταίους πέντε μήνες, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια της, σε φίλους και συνεργάτες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, oι κυπριακές αρχές ερευνούν άλλες τέσσερις περιπτώσεις «ήπιων» περιστατικών πήξης του αίματος – τρεις εκ των οποίων συνέβησαν μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca και μία μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ