Διαταραχές Σεξ: Διαταραχή με επικίνδυνες προεκτάσεις η σεξυπνία

Μελέτες που έγιναν από Καναδούς επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το 8% των ατόμων που έχουν διαταραχές ύπνου και οι οποίοι παρακολουθούνται στενά σε Κέντρα Διαταραχών Ύπνου, παρουσιάζουν και σεξυπνία. Μάλιστα, το ποσοστό στους άνδρες ανέρχεται στο 11% ενώ στις γυναίκες είναι 4%.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η σεξυπνία είναι πολύ συχνότερη στους άνδρες, σχεδόν 3 φορές πιο πολύ από ότι στις γυναίκες. Παρόλα αυτά, επεσήμαναν ότι τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μπορεί να μην είναι πλήρως αντιπροσωπευτικά του γενικού πληθυσμού καθώς, οι έρευνες εστίασαν μόνο σε ασθενείς με διαταραχές ύπνου οι οποίοι και παρακολουθούνταν σε εξειδικευμένα Κέντρα. Είναι πολύ πιθανό τα ποσοστά αυτά όπως λένε να είναι πολύ μεγαλύτερα.

Το πιο ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι ότι αν το άτομο που δέχεται τις σεξουαλικές πράξεις δεν είναι θετικό ως προς αυτές και τις δεχτεί ως επίθεση τότε η πράξη λαμβάνει διαστάσεις βιασμού. Σημείωσαν μάλιστα ότι υπήρξαν περιπτώσεις βιασμού στις οποίες ο κατηγορούμενος ως υπεράσπιση του παρουσίασε τη διαταραχή της σεξυπνίας. Όπως λένε οι επιστήμονες, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποια άτομα ανέφεραν ότι η κατάσταση που δημιουργήθηκε γι’ αυτούς ήταν από δυσάρεστη έως βίαια. Ενώ, όταν αυτό συμβαίνει ανάμεσα σε ζευγάρια που ζουν μαζί τότε, σε πολλές περιπτώσεις το γεγονός αποκρύπτεται, γιατί πολλά ζευγάρια ντρέπονται να το αναφέρουν ή να ζητήσουν βοήθεια.

Οι επιστήμονες, συμβουλεύουν όσους τους συμβαίνει, είτε είναι ζευγάρια είτε όχι, να συζητούν το θέμα αυτό και να απευθύνονται σε ειδικό, ώστε να τους ενημερώσει για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της διαταραχής του ύπνου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ