Μινεσότα ΗΠΑ: Τσίμπημα από κρότωνα (τσιμπούρι) οδήγησε παιδί στη ΜΕΘ


Μινεσότα ΗΠΑ: Η οικογένεια μιλάει αφού ο πυρετός του Rocky Mountain δεν αναφέρεται συνήθως στη Μινεσότα. Με ζεστό καιρό να χτυπάει πολλές από τις ΗΠΑ πρόσφατα, μια οικογένεια της Μινεσότα μιλά για τους κινδύνους από τσιμπήματα από τσιμπούρια αφού ο 1χρονος γιος τους διαγνώστηκε με πυρετό του Rocky Mountain (RMSF) και πέρασε μια εβδομάδα κατασταλμένος σε εντατική φροντίδα.

Η μητέρα του αγοριού, Shelby Pahl, είπε ότι μοιράζεται τα δεινά τους ενώ η οικογένεια δεν ζει σε μια δασώδη περιοχή ή σε μια «παραδοσιακή γειτονιά από τσιμπούρι», ανέφερε το KSTP.com.

“Δεν ζούμε σε μια δασώδη περιοχή, δεν ζούμε στη βόρεια Μινεσότα”, δήλωσε η Pahl, μητέρα του 1χρονου Gino. “Είναι απλώς ένα ανοιχτό χωράφι.” Η Παχλ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η ασθένεια του γιου της ξεκίνησε με πυρετό 104 βαθμών Φαρενάιτ και εξάνθημα πριν εισαχθεί στο Children’s Minnesota στη Μινεάπολη.

Εκεί, φέρεται να διαγνώστηκε με μονοπυρήνωση, πνευμονία και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το τσίμπημα από τσιμπούρι.

Η αδερφή του Μπέλλα ανέπτυξε παρόμοια συμπτώματα και αντιμετωπίζεται επίσης με πυρετό RMSF, ανέφερε το KSTP.com.

Ο πυρετός RMSF είναι μία από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες που προκαλούνται από κρότωνες στην Αμερική, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η βακτηριακή λοίμωξη ξεκινά συνήθως με πυρετό, πονοκέφαλο και εξάνθημα και μπορεί να είναι θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστεί με το σωστό αντιβιοτικό νωρίς.

Μερικοί ασθενείς που αναρρώνουν μπορεί να υποφέρουν από απώλεια ακοής, παράλυση ή ψυχική αναπηρία.

Τα συμπτώματα του RMSF μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες, αλλά οι εξετάσεις αίματος μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να τον εντοπίσουν.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, οπότε εάν υπάρχει υποψία RMSF, ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συστήσει θεραπεία με αντιβιοτικά πριν τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα, συμβουλεύουν τα CDC.

Μπορεί να εξαπλωθεί από διάφορα είδη κροτώνων όπως το αμερικανικό τσιμπούρι σκύλου, το ξύλο του Rocky Mountain και το καφέ τσιμπούρι. Εμφανίζεται σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά πιο συχνά αναφέρεται στη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί, το Μισσούρι, το Αρκάνσας και την Οκλαχόμα.

Τα τρέχοντα δεδομένα που διατέθηκαν από τα CDC υποδηλώνουν ότι τα τσιμπήματα από τσιμπούρι αυξάνονται στις ΗΠΑ, με 97 αναφερόμενα τον Μάιο, από 73 τον Απρίλιο.

Η Pahl είπε στο KSTP.com ότι επειδή δεν αναφέρεται συνήθως στη Μινεσότα, η υπόθεση του γιου της είναι η πρώτη για πολλούς στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων, ο Τζιν απομακρύνθηκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την Τρίτη, αλλά εξακολουθεί να απαιτείται επιπλέον παραμονή στο νοσοκομείο καθώς αναρρώνει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ