Προανακριτική Επιτροπή: Καταθέτει σήμερα ο Δήμος Βερύκιος


Με διαδικαστικά θέματα θα ξεκινήσει σήμερα η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει την διάπραξη αδικημάτων από τον πρώην υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, ενώ αναμένεται να εξετάσει και τον Δήμο Βερύκιο ως επόμενο μάρτυρα.

Στο μεταξύ, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα ξέσπασε νέος «πόλεμος» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα πρακτικά των συνεδριάσεων, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη να καταγγέλλει μέσω facebook νέα αλλοίωση των πρακτικών.

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαϊου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα. Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν» ανέφερε μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Τζάκρη.

Πώς «υποδέχτηκε» ο Παππάς την κατάθεση Καλογρίτσα

Στο μεταξύ, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής συμπληρωματικής μήνυσης κατά του Σταύρου Κελέτση, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου που πιθανολόγησε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη λήξη των εργασιών της επιτροπής. Μάλιστα, πηγές που βρίσκονται κοντά στον πρώην υπουργό αναφέρουν ότι ο ίδιος μετά τις νέες καταγγελίες Καλογρίτσα για πατρονάρισμα του διαγωνισμού και ότι γνώριζε εκ των προτέρων το ποσό που θα προσέφερε στη δημοπρασία συγκεκριμένος καναλάρχης, αρνείται τα πάντα.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει πως εκείνη την περίοδο συνομιλούσε με όλους τους υποψήφιους και όταν του έλεγαν ότι θα βάλουν λίγα χρήματα, εκείνος απαντούσε πως ακόμα και 30-40 ή 50 εκατ. ευρώ μπορεί να μην είναι αρκετά γιατί το αγαθό που δημοπρατείται είναι πολύτιμο. Σχετικά με το εάν ήταν σε γνώση του ποσού που θα προσέφερε συγκεκριμένος καναλάρχης, φέρεται να είπε πως ήταν γνωστό ότι θα χτυπούσε χαμηλά σε όλους όσοι μελετούσαν το διαγωνισμό.

Την ίδια ώρα, απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράστηκαν μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, σχετικά με την προσπάθεια αλλοίωσης των πρακτικών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, έδωσε ο πρόεδρος της Σταύρος Κελέτσης.

«Τηρώ τον κανονισμό, δεν διεγράφη τίποτα από την κατάθεση του μάρτυρα. Το μόνο που διεγράφη ήταν κατι για την υγεία του κ. Παππά που το ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι προσωπικό δεδομένο. Αυθαίρετες παρεμβολές, φωνές, φασαρίες και ύβρεις δεν καταγράφονται, η κατάθεση του μάρτυρα έχει αποδοθεί αυτούσια» είπε ο κ. Κελέτσης. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι σήμερα θα ζητήσει από τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους ώστε να γίνει έλεγχος απόδοσης των πρακτικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ